Tiltaná a kefirtől az autósokat az orosz tisztiorvos

Vágólapra másolva!
Még a kefirről is lebeszéli az autósokat Gennagyij Onyiscsenko, Oroszország tiszti főorvosa, bár az erjesztett tejből készült élelmiszer alkoholtartalma 1 százalék alatt van.
Vágólapra másolva!

A kefirtől lerészegedni gyakorlatilag lehetetlen, Onyiscsenko mégis a leghatározottabban ellenzi, hogy autót vezessen az, aki előtte kefirt fogyasztott. A tiszti főorvos egy olyan fórumon szólalt fel a kefir ellen, amelyen felmerült, hogy a nulláról fel kellene emelni a gépjárművezetőknél megengedett alkoholszintet. A javaslat támogatói szerint a zéró tolerancia inkább csak a rendőri korrupciónak kedvez.

Az orosz utakon évente 30 ezren halnak meg, ugyanannyian, mint az Európai Unió egészében. Miután szeptemberben egy részeg autós hét embert gázolt halálra egy moszkvai buszmegállóban, több politikus javasolta, hogy akár halállal is büntethető legyen az, aki ittasan halálos balesetet okoz.

Onyiscsenko egyébként a közlekedési rendőröknek 2010 nyarán egyenesen azt javasolta, hogy igyanak kefirt. Az orosz tiszti főorvos állandóan viccek céltáblája, mivel összevissza javasol vagy ellenez ételeket és italokat. Amikor Moszkva viszálya Kijevvel erősödik, Onyiscsenko lebeszéli a népet az ukrán sajtokról, ha pedig Tbiliszivel akadnak politikai problémák, a grúz bort kiáltja ki károsnak.