Vágólapra másolva!
A belvárosi kávéház október 11-én kóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be a Centrál125 új, gasztronómiai kínálaton és kulturális programokon alapuló új koncepcióját.
Vágólapra másolva!

Az évforduló alkalmából bemutatták a kávéház új étlapját, amelyet Kalocsai Gábor séf így ír le: "Könnyed budapesti konyha - így neveztem el azokat az ételeket, amelyek a 125 éves Centrál étlapjának gerincét alkotják. A könnyed nem a fogyókúratrendekhez igazodó ételek könnyűségét jelenti. Az elnevezés azt az egyszerű elhatározást takarja, amihez következetesen ragaszkodom: a jó minőségű, természetes alapanyag használata, és olyan hozzávalók alkalmazása, amelyek nem terhelik meg a szervezetet. Természetesen a klasszikus recepteket korszerűsítettük, könnyítettük: ételeink nem zsírosak, nem erősen fűszerezettek."

Az évforduló kapcsán nem csak új étlappal, hanem kulturális programokkal is várják a vendégeket. Az október végén induló Centrál Klub című sorozatot 24-én Saly Noémi, irodalom- és Budapest-történész és Kalocsai Gábor séf a magyar gasztronómia elmúlt 125 évéről szóló beszélgetésével nyitják. Szintén október végén különleges magyar borokkal társított születésnapi menüt kóstolhat a közönség.