Gasztrofesztivál és téli vigasság a Hungexpón

Vágólapra másolva!
Idén másodszor rendezik meg a Hungexpón a gasztrofesztivált és először kapcsolódik az Ízek és Borok-hoz a Télköszöntő Vigasság november 23-25. között.
Vágólapra másolva!

Az Ízek és Borok kiállításán, a hazai és nemzetközi konyha, híres magyar borok, éttermek és pincészetek mutatkoznak. A kiállított borokból a kóstolás mellett nagyobb tételben is vásárolhatnak. A kiállításon idén Sepsiszentgyörgy és Hargita megye képviselői lesznek a kiemelt vendégek. A főzőbemutatókon séfek és ismert közönség-kedvencek szolgálnak hasznos tippekkel egy-egy étel elkészítéséhez. Szombaton nagyszabású főzőverseny zajlik, ahol meglepetés alapanyagokból kell rögtönzött fogásokat készíteni. A hibás, beteg borok kóstolóján vakteszt és illatminták alapján mutatják be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a hibákra utaló ismérveket.

A kiállítók között szerepel egyebek mellett a Bock Bisztró, Wang Mester Kínai Konyhája, Mészáros Pincészet, Eszterbauer Pincészet ás a Polgár Pince.

A Télköszöntő Vigasságon a gyerekek karácsonyi ételeket készíthetnek a Magyar Pékszövetség szervezésével. Esténként koncertek várják a vendégeket.

Bővebb információ itt és itt talál.