Teljes kiőrlésű magos kenyér

teljes kiőrlésű kenyér
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 8 óra

Alapanyagok:

  • 15 dkg búzamag durvára darálva, 12 órára beáztatva
  • 15 dkg rozslisztből készült kovász
  • 15 dkg teljes kiőrlésű rozs vagy búzaliszt
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg olajos mag
  • 3 dl langyos víz
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kiskanál só

Az alapanyagokat összedolgozom, letakarom, és szobahőmérsékleten hagyom minimum 6 órán át kelni. Sütőpapíros tepsire teszem a kenyeret, megkenem tojásfehérjével, megszórom magokkal, és 220 fokra előmelegített sütőbe tolom. 20 perc múlva a hőmérsékletet 190 fokosra mérsékelem, és további fél órán át sütöm, vagy míg az alja nem kopog.

A recept az itt leírtak alapján variálható.