Henye asszony joghurtos ribizlitortája

Váncsa, ribizlis joghurttorta
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Mandulával készítettük, ezért más a színe Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 40 perc

Alapanyagok:

  • húsz deka piros ribizli
  • tizenkét és fél deka puha vaj
  • negyed kiló cukor
  • egy biocitrom lereszelt héja
  • három tojás
  • negyed liter zsíros (lehetőleg házi készítésű) joghurt
  • egy púpos kiskanál sütőpor
  • harminc deka liszt
  • a tetejére porcukor

Egyszerű, gyorsan készíthető, mégis jóízű sütemény, a henye asszony ezért kedveli. Feltekeri a sütőt kétszáz fokra, megmossa és lekocsányozza a ribizlit, a citrom héját lereszeli. Tálba teszi a puha vajat, a cukrot, a citromhéjat és az egész tojásokat, majd elektromos habverővel igen alaposan fölveri. Hozzáadja a joghurtot, a lisztet és a sütőport, végül óvatosan belekeveri a ribizlit. Sütőpapírral kibélelt formába öntve fél óra alatt megsüti. A formában hagyja kihűlni. Fogyasztás előtt a tetejét meghinti porcukorral.