Hatvanéves a Sport szelet

sport szelet, sportszelet
Vágólapra másolva!
1953-ban a Népstadion átadására készült az első Sportszelet, amelyet azóta már különböző formában és akár jégkrémben is megvásárolhatunk, sőt, szombaton akár meg is ünnepelhetjük születésnapját.
Vágólapra másolva!

"Én imádom, gyerekkorom meghatározó gasztronómiai élménye, hogy (a visszasírt minőségű, ropogós héjú, belül puha, „széttekerhető”) kiflivel ettem. Egy harapás kiflihez egy kis falat Sport szelet… Hmmm, de kéne megint! (A mai kiflikkel élvezhetetlen, kipróbáltam.)" - vallott egyik kollágánk furcsa szokásáról, de hasonlóról számolt be más is.:

"Gyerekkoromban, ami felöleli a hetvenes éveket is, a kedvenc csemegém a sportszelet ropival (off topic: akkoriban valamiért a ropit bobinak hivták, de ezt senki nem hiszi el nekem) volt. Imádtam, ahogy az édes meg a sós keveredik a számban."

Fotó: Mudra László - Origo

De van, akinek a közismert városi legenda ugrik be róla.:

"Én gyűlölöm, és a legfőbb ami beugrik róla, hogy gyerekkorunkban azzal riogattuk egymást, hogy marhavér van benne, mert valaki hallotta ezt valahol."

24.-én, szombaton, a Sport szelet születésnapján a fogaskerekű városmajori megállójánál lehet versenyt tekerni a szerelvénnyel, és 10:03-tól óránként ingyenes Sport-járatok szállítják a kirándulókat a végállomáshoz. További részletekről az esemény Facebook-oldalán tájékozódhat.

A Sport szelet máig kapható a 25 grammos, alufóliába csomagolt változatban, de a dizájnról 1993-ban lekerült a jellegzetes diszkoszvető figura, de így is évente 46 millió darabot adnak el különböző méretváltozataiból. A recept alapvető összetevői a mai napig nem változtak meg, tudtuk meg a terméket gyártó Mondelez Hungária Kft.-től.

Hát meglepetés, de úgy tűnik, a Sport szelet az egyetlen dolog ami nem régen volt jobb.:

"Bőségesen a felnőtt koromban megkostoltam a sportszelet klasszikot, és szerintem sokkal finomabb, mint akkor volt. Tényleg csoki, tényleg rumos. És friss."