A bolti puding rejtélye

puding, csokoládé
Vágólapra másolva!
Néha mindannyian megkívánunk egy kis édességet. A hűtőpultok sztárja évek óta a csokoládépuding és az annak álcázott termékek. Talán már futottak bele ehetetlen darabokba – ideje volt, hogy megkóstoljuk mi is, amit lehet. Van ehető bolti puding?
Vágólapra másolva!

Nagyanyáink a pudingot maguk főzték, liszt, tojás, tej, gyümölcsök, csoki vagy vanília keverékéből. Anyáink inkább már zacskós porral dolgoztak, ami máig megmaradt, bár masszívan felsorakozott melléjük a tégelyekbe, poharakba töltött gyári változat. Ezek természetesen drágábbra jönnek ki, cserébe azonnal fogyaszthatók – az élményhez csak egy kanál kell.

Van köztük ehető? Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Igyekeztünk mindet összeszedni, így került közéjük saját márkás termék is. Elsőre látható, hogy az árakban hatalmas a szórás, hiszen 59 forinttól fölfelé elég komoly ugrások vannak. Hogy egyszerű legyen a dolguk, kiszámoltuk a kilónkénti árat is. Tanulságos...

A nemzeti tizenegy?

Annak ellenére, hogy csak tizenegyet találtunk, volt baj. Az első helyet csont nélkül vitte a Landliebe, míg az ezüstöt a Zott Cremore Double Choc kapta. Mindkettő ehető, visszafogott, mellékízektől és negatív, utólagos aromáktól mentes.

Nem volt kérdés az első két hely Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Próbáltunk bronzérmet is kiadni a házi versenyen, de nem sikerült – minden más olyan távolságra került e kettőtől, hogy nem lett volna fair. A lista végére teljes egyetértésben a Tesco Value-t toltuk, de nagyjából egy szinten van vele az összes, amelyre tejszínhabot utánzó, tipikusan növényi zsír alapú habot tettek. Ezek íze mindkét komponenst tekintve taszító – a középmezőnybe került az összes többi habmentes termék.

Inkább főzzék maguknak, abból nem lesz baj

Ha nekünk kéne ajánlást adni, hogy melyiket vegyék, még mindig az tűnik igazán jó válasznak, hogy főzzék inkább a hagyományos módszerrel, bár már egy sima zacskós porból is finomabb sikerülhet ezeknél. Ha marad a bolti, figyeljenek arra, hogy minél több tejszín és csoki legyen benne. A Landliebében 45 százalék a tejszín aránya, sőt a csokié is magas: öt százalék. Itt is érvényes az alapszabály: a túl sok összetevő fordítottan arányos a minőséggel.

Lapozzanak, jön a részletes értékelés!