Egér fulladozott a szaloncukormázban

Szaloncukor: erre költünk a legkevesebbet minden télvégi ünnepi édesség közül
Vágólapra másolva!
Egy Pest megyei szaloncukorgyártó üzemben tartott közös ellenőrzést október közepén a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága és a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága. A vizsgálat során többek között 11 tonna lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyagot és egyéb terméket foglaltak le.
Vágólapra másolva!

Az édesipari üzemben rovarok (legyek, méhek) és rágcsálók is bőven akadtak – az ellenőrzés idején egy egér éppen fulladozott a fondant-ban.

A termékeket takarítatlan helyiségekben, koszos, rozsdás gépekkel, berendezésekkel állították elő – számolt be internetes oldalán a Nébih.

Itt videó is látható az állapotokról.

Hamarosan be kell tankolni szaloncukorból (a kép illusztráció) Forrás: Origo

A NAV is kaszál

A KÜI ellenőrei 28 tételt, több mint 11 tonna lejárt minőségmegőrzési idejű, valamint jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer-alapanyagot, gyártásközi selejtet és jelöletlen, lejárt fondant-t foglaltak le és utaltak megsemmisítésre.

A NAV-ellenőrök megállapították, hogy a helyszínen dolgozó több mint 70 munkavállaló felét bejelentés nélkül foglalkoztatták, a többieket pedig munkaerő-kölcsönzés, illetve vállalkozási szerződés alapján.

Az üzem mindkét hatóságtól milliós nagyságrendű bírságra számíthat.