Sokat beszélünk fenntarthatóságról, de arról talán nem eleget, hogy mennyit tehetünk érte, ha a konyhánkat is környezettudatossá tesszük. Enni minden nap kell, kis lépésekkel sokat tehetünk a jó cél érdekében. Több ehhez kapcsolódó kampány indul most itthon, csatlakozzanak önök is!
Az ötlet a budapesti illetőségű Szimplától és az étteremzöldítéssel foglalkozó Felelős Gasztrohős nevű szervezettől származik. Tervük, hogy tematikus kampányokat folytatnak, amelyek során felhívják a figyelmet a felelős táplálkozás legfontosabb vetületeire.
Az év során négy közös akciójukhoz is csatlakozhatnak az érdeklődők: kihívásokban, receptversenyben, és a közösségi média oldalait felpezsdítő megmozdulásokban vehetnek majd részt; illetve tematikus menüket kóstolhatnak meg a minősített zöld éttermekben.

Az első kampányuk - Télen termett táplálék - február 1-jén indul. Mindkét csapat sok érdekességgel készül, hogy bemutassák a télen termett, friss zöldségeket, valamint azt, hogy mit lehet velük kezdeni.

A kampányokhoz várják a környezetbarát működés iránt elhivatott vendéglátóhelyek, és a téma iránt érdeklődő szervezetek, bloggerek, vállalatok csatlakozását!