Jót akar enni? Menjen télen a Balatonhoz!

balatoni gasztrotérkép
A térkép 1.
Vágólapra másolva!
Milyen kép él a fejében a balatoni vendéglátásról? Legtöbbünknek nem túl pozitív, azonban egyáltalán nem biztos, hogy ne lenne okunk felülírni rossz élményeinket. Civil összefogással elkészült a második Balatoni Gasztrotérkép, ami több szempontból is nagyon klassz lett.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a Balatoni Gasztrotérkép második kiadása: ezúttal a Káli-medence-Badacsony-Tapolca-Szigliget-Vonyarcvashegy-Keszthely-Héviz-Sümeg-Somló tengely legjobb vendéglátósai és borászai fogtak össze, hogy a csopaki régiót követve ők is bebizonyítsák,

télen is van élet a Balatonnál.

A térképre ugyanis kizárólag télen is nyitva tartó, minőségi éttermek és borászatok kerülhettek fel.

Nyomtatva, de online is ingyenesen hozzáférhető Forrás: Szabó Miklós

A célj, hogy népszerűsítsék a minőségi balatoni vendéglátást, és

szembemenjenek a régi, rossz berögződésekkel a Balatont illetően.

A résztvevő vendéglátósok kiemelten fontosnak tartják a minőséget, az összefogás erejét és a Balaton, mint egész éves úti cél népszerűsítését.

A készítők nagyon örülnek neki Forrás: Szabó Miklós

A kiadvány hasznos iránytű lehet minden kiránduló és gasztrorajongó számára, hiszen az összes fontos információt tartalmazza a vendéglátóegységekről: téli nyitvatartás, elérhetőségek, online felületek és egy rövid leírás minden résztvevőről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e gyerekmenü, panoráma, borospince, valamint hogy kutyabarát-e az adott hely.

A térkép 1. Forrás: Balatoni Gasztrotérkép
A térkép 2. Forrás: Balatoni Gasztrotérkép

A legjobb, hogy teljesen ingyenes, elérhető a térképen szereplő helyszíneken, a régió főbb turisztikai pontjain, és a nagyobb szállodákban is; valamint innen is letölthető.