Sok rózsaszín ehető cukiság

Csak 3-4 órát kell rá várni
Vágólapra másolva!
Megnyílt a régen várt első amerikai Hello Kitty Café – a beszámolók szerint még annál is cukibb, mint ahogy gondolták.
Vágólapra másolva!

Akár van gyereke valakinek, akár nincs, a néhány vonallal megrajzolt, nem az intelligenciájáról híres Hello Kitty mindannyiunk életében jelen van. A világ minden részén ismert karakter Ázsiában olyannyira népszerű, hogy saját étterme és kávéháza is van. Most pedig már Amerikában is.

Nem gondoltuk volna, de a rengeteg popkulturális és művészeti alkotásban is feltűnt Hello Kitty több mint 40 éves. Az eredetileg a gyerekek számára rajzolt figura mostanra rendkívül jól menő üzleti vállalkozás leginkább, végtelen mennyiségű kereskedelmi lehetőséggel.

A cukiság csúcsa Forrás: Hello Kitty Café/FB

Az egyik ilyen opció a vendéglátás területe. Ázsiában már régóta működik Hello Kitty kávézó és étterem nagy sikerrel, most megindult a világszintű terjeszkedés. Az első amerikai Hello Kitty Café állítólag a vártnál is sokkal bájosabb, édesebb.

A kaliforniai Orange megyében megnyílt egység természetesen rózsaszín és masnis és cicás – bár a karakter eredeti tervezői szerint Hello Kitty valójában nem macska, hanem ember, reméljük, nem okoztunk senkinek túl nagy sokkot ezzel a hírrel.

A cukiskodó kávézó persze nem csak külsejében idézi meg a rajzfilmfigurát, a menü is az elvárásoknak megfelelő. Az italok jelentős része is rózsaszín és rendkívül kedves, ahogy a sütemények is aprók és bájosak.

Csak 3-4 órát kell rá várni Forrás: Hello Kitty Café/FB

Aki képes kivárni a sorát, ehet mini almás pitét, epres sütit, ihat pink limonádét, de a születésnapi ünnepségeknek sem kell nélkülöznie ezentúl az autentikus Hello Kitty tortát. Az érdeklődés akkora, hogy a kávézó nyitás után nem sokkal máris elérte teljes kapacitását és kénytelenek voltak lezárni a sort. Létezik ugyan egy Hello Kitty food truck is Amerikában, amely a vidéket járva teszi boldoggá a helyieket, de azért az mégse ugyanaz.

Házhoz viszik a cukiságot Forrás: Hello Kitty Café/FB

Bár az első Hello Kitty Café elvileg csak egy évre nyílt, az igény hatalmasnak látszik és nem lennénk meglepve, ha a keleti parton keresztül szépen átszivárognának Európába is. Valószínűleg itt is akadnak néhányan, akik örömmel fizetnének sokat cuki rózsaszín sütiért és limonádéért a megfelelő környezetben.