Így készül a világ legkisebb rántottája

minikaja miniatűr omlette
Vágólapra másolva!
Nem gondoltuk volna, de tulajdonképpen egész izgalmasnak bizonyult ez a miniatűr környezetben készülő rántotta. A neten terjedő és rengeteg rajongót vonzó, szinte már bizarr módon aprócska ételek nagy része nem ehető, de most egy kedves japán úriember bebizonyította, hogy igenis lehetséges babaházban rántottát sütni.
Vágólapra másolva!

Bár elsősorban az ételek ízéről szeretünk írni, jelen esetben az az érzésünk, a látvány az elsődleges. És mivel ez itt a gasztronómiai rovat, hát a babakonyhában készített rántotta mögött meghúzódó motivációkkal sem foglalkozunk.

Trend? Forrás: youtube

De az biztos, hogy a miniatűr ételek trendje meglehetősen terjed, és az Instagram mellett meghódítja a Youtube-ot. Az egyszerű fotón bemutatott, gyurmából, fából és ki tudja, miből készülő aprócska ennivalókkal szemben azonban a videók valódi, ehető ételeket mutatnak be. Már persze, ha valakinek elég egy hüvelykujjkörömnyi falat.

Az igazán érdekes az, hogy nem egy, nem kettő, hanem rengeteg ilyen típusú videó létezik, tehát sok ember hajlandó hosszú perceket tölteni azzal, hogy egy babakonyhában főzzön. Érdekes.