Japán kézben a Dreher

Dreher
Japán lett a tulajdonos
Vágólapra másolva!
Lezárult a SABMiller egykori közép- és kelet-európai vállalatainak felvásárlása. A magyarországi, csehországi, szlovákiai, lengyelországi és romániai vállalatok és márkák új tulajdonosa az Asahi.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság azzal a feltétellel hagyta jóvá a SABMiller és az AB InBev fúzióját, hogy az AB InBev-nek el kell adnia közép-európai vállalatait, márciusban pedig az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy ezek a vállalatok az Asahi kezébe kerüljenek. A vállalat mostantól Asahi Breweries Europe Ltd-ként, a tokiói Asahi Group Holdings Ltd közvetlen irányítása alatt fog működni. Regionális székhelye Csehországban, Prágában lesz.

2016 októberében az Asahi befejezte a SABMiller egykori olaszországi, hollandiai és egyesült királysági vállalkozásainak, beleértve elsősorban a Peroni, Grolsch és Meantime márkák felvásárlását, és most a SABMiller közép-európai vállalatait is hozzáadtuk ehhez a portfólióhoz.

E tranzakció révén az Asahi büszkén kijelentheti, hogy világszínvonalú sörgyártókkal állt össze, melyeknek olyan vezető márkái vannak, mint a

Tyskie, Lech, Timisoreana, Dreher, Ursus, Saris és természetesen a világ első arany világos söre, a Pilsner Urquell."

– nyilazkozta Ryoichi Kitagawa, az Asahi Group Holdings Ltd nevében.

Japán lett a tulajdonos Forrás: Dreher

Paolo Lanzarotti, az Asahi Breweries Europe Ltd vezérigazgatója szerint hosszú út vezetett idáig, de bíznak benne, hogy az Asahival együtt előmozdíthatják vállalkozásaikat.

Az Asahival továbbá osztozunk a márkáink múltjába, örökségébe és minőségébe vetett hitben, és magasra tesszük a mércét ügyfeleink, fogyasztóink és az egyéb érdekelt felek kiszolgálása során."