Ebédeljen a British Museumban!

British Múzeum Great Court Étterem
Vágólapra másolva!
Ha a gasztronómiát konyhaművészetként értelmezzük, egyértelműen helye van a múzeumokban. A londoniak ezt annyira komolyan vették, hogy a világ egyik legnagyobb múzeumában valóban művészi szinten főzik és tálalják a menüket. A kultúra mellett a Great Court étterem illatait is beszippanthatjuk a brit fővárosban.
Vágólapra másolva!

Sok szempontból páratlan hely a British Museum; a történelmi, művészeti élmények mellett a kulináris élvezetek részesei is lehetünk ott. Angol porcelánban felszolgált tea és kávé, fine dining, amerikai fogások és gyerekeknek készült menüsor – a Great Court étterem kifinomult élményt kínál, nem mindennapi hangulattal.

A nyitott konyhának köszönhetően bepillantást nyerünk a szakácsok munkájába. Itt mindig friss, szezonális alapanyagokból készülnek az ételek, délutáni teát és exkluzív, kiállítás inspirálta menüt szolgálnak fel. Péntekenként a múzeum estig nyitva tart, aznap este vacsorára invitálnak.

Angol porcelánban szolgálják fel a menüt Forrás: British Múzeum

A konyhafőnök a Great Court menüvel igazodik a múzeum nemzetközi közönségéhez; a különlegességek mellett minden vendég megtalálja saját konyhája ízvilágát. Az amerikai menü sajttortát, hamburgert, grillezett csirkét, Waldorf-salátát és természetesen sült krumplit kínál, tipikus tengerentúli desszertekkel. A délutáni tea elnevezésű menüben sós bageleket, avokádókrémes szendvicset és édes pitéket ehetünk az elegáns csészében felszolgált ötórai tea vagy forró feketekávé mellé.

British Museum, Great Court étterem Forrás: British Múzeum