Tíz borászat ezer jó bora Budapest szívében

Miklós Csabi Pincészet Mór Móri borvidék
Miklós Csabi móri gazda ezerjó szőlősorai
Vágólapra másolva!
A héten végre naptár szerint is beköszönt a nyár, melegszik a levegő és a beton, egyre jobban esik a lenyugvó nap fényei által festett alkonyi, a nappali forróságot kiszuszogó városban felfrissülni egy jó pohár borral.
Vágólapra másolva!

Ha idén új ízekre vágyunk, vagy csak sétálnánk, kóstolgatnánk egy kicsit, itt az alkalom! A Budavári sikló lábánál, a 0 kilométerkőnél a Borjour szervezésében június 2-án és 3-án 17:00 órától 22:30-ig bemutatkozik a Móri borvidék 10 borásza. A belépés ingyenes, a rendezvény kóstolópohara 1000 Ft-ért vásárolható meg, benne a móri nedűvel. Váltható bérlet is, amely öt, illetve tíz féle 0,5 dl mennyiségű, a Vértes és Bakony völgyének pincészeteiben erjesztett bor kóstolására jogosítja fel a látogatókat.

Az ezerjó, a Móri borvidék uralkodó tájjellegű bőtermő szőlője régi magyar fajta. Fürtjei közepesen nagyok, tömöttek, bogyói gömbölyűek, zamatosak, napos oldalon rozsdásodnak. A belőle készült száraz bor magas alkohol- és savtartalmú. Jó évjáratban a savai finomodnak, és testes harmóniában teljesednek ki.

Miklós Csaba, móri gazda ezerjó szőlősorai Forrás: www.graffstudio.hu/Graff Gergely

A móri ezerjó a Magyar Zászlósborok Rendjének elismerésével felvértezve indul a borbarátok szívét és ízlelőbimbót meghódítani a BRIGÁD, a Csetvei Pince, a Friday Winery, a Geszler Családi Pincészet, a Kamocsay JR, a Lincz Családi Pince, Miklós Csabi Pincéje, a Paulus Molnár Borház és a Szabadkai Pincészet tolmácsolásában.

A magyar történelmi fehérbor szőlőfajtából készített ezerjók mellett gyöngyözőborokkal, rozékkal és sillerekkel is felpezsdíthetjük a kellemes, kora nyári estét. A Borjour célja, hogy összehozza egymással a borászt és minden borszeretőt, ehhez tökéletes választás az ezerarcú ezerjó, aminek különböző változataban mindenki megtalálja a saját magának valót.