Küldje vissza elhasznált kávékapszuláit!

Vágólapra másolva!
A Nespresso legújabb szolgáltatásával a felhasználók az új kapszulák házhoz szállításával egy időben visszaküldhetik a használtakat. Ez valóban jó hír, a környezetünk védelme érdekében még jobb volna, ha egyáltalán nem lenne kapszula.
Vágólapra másolva!

A szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem a legfontosabb és legtöbbet emlegetett témák egyikei napjainkban. Már azzal tehetünk valamit a környezetünk megóvásáért, ha legalább az elhasznált kapszulákat összegyűjtjük, és nem a szemetesbe hajítjuk​. Az alumíniumból készült kávékapszulák fenntarthatóságát és a környezetre gyakorolt hatását figyelembe véve alakult meg a Nespresso új szolgáltatása.

Júniustól visszaküldhetők az elhasznált kapszulák Forrás: Nespresso

​Az alumínium kávékapszula célja, hogy a prémium minőségű kávé a lefőzés pillanatáig minél frissebb maradjon.​ Azért esett a választás az alumíniumra, mert tökéletesen védi a kávét a fénytől, a levegőtől, a nedvességtől, így az őrlemény friss marad.

​A fogyasztók jelenleg hat budapesti helyszínen, vidéken a győri és a pécsi üzletbe tudják visszavinni az elhasznált kapszulákat.​ ​

Júniustól pedig már futárszolgálattal – az új kapszulák átvételekor – is visszaküldhetik az elhasználtakat, hogy azt a cég újra tudja hasznosítani.

Noha az egyedülálló szolgáltatás egy pozitív fejlesztés, a környezetvédelem szempontjából jobb lenne, ha a kávé nem lenne kapszulában.

Tavaly Hamburgban betiltották a kávékapszulák használatát a közintézményekben, mert a számos eldobott kapszula nagy mértékű környezetszennyezést okoz.

Két éve pedig a Caffe Vergnano, olasz gyártó egy olyan típusú kapszulát fejlesztett ki, amely természetes módon bomlik le – írja az Independent.