Több kilométer hosszú pincerendszerben hűsölhet

bor, szőlő
Vágólapra másolva!
Budafokon olyan híres pezsgő- és borospincék találhatóak, mint a Törley, Garamvári vagy a Lics Pincészet. Pihenjen meg a pince hűvös falai között a nagy nyári melegben, és hűtse le magát a legfinomabb borokkal! Figyelje a naptárat, mert hamarosan indul a következő járat!
Vágólapra másolva!

Budafok egy igazi gasztronómiai utazásra hívja az érdeklődőket és a borvilág szerelmeseit. A Budafoki Pincejárat célja, hogy Budafok-Tétényt, vagyis a főváros bornegyedét a hazai és nemzetközi turizmus részévé tegye. A több kilométer hosszú pincerendszerben szinte az ország minden borvidékéről találhatunk borászatokat.

Budafok az Osztrák-Magyar Monarchia korában a borkereskedelem központja volt.

Itt rendezik meg idén már a 28. alkalommal a hagyományos Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált szeptember első hétvégéjén. A Pincejárat a fesztivál hangulatát készíti elő; az 1000 Ft-os buszjegy korlátlan számú utazásra felhasználható, illetve további kedvezményeket is magába foglal. Utóbbiakat a kerületi lakosok a lakcímkártyájukkal vehetik igénybe.

Élvezze a legjobb vörös- és fehérborok zamatát a Bornegyedben Forrás: Pixabay

A következő Pincejáratok július 1-jén, szombaton indulnak óránként 10-től egészen 20 óráig a Stadionoknál lévő Volán Buszmegállóból a Ferenciek terén és a Gellért téren át a budafoki bornegyedbe.