Nem az alkoholt, inkább a frissítő ízt szeretjük a sörben

Vágólapra másolva!
Van, akinek nincs szebb látvány egy izzasztó nyári napon, egy esti grillpartin vagy sportközvetítés nézése közben, mint a pohárban habzó, aranysárga és hűsítő sör. Olyan is akad, aki másnap megbánja, de szerencsére a sörpiac ellep bennünket a különböző fajta és árkategóriájú mentes és ízesített sörökkel. Ön melyiket választja?
Vágólapra másolva!

A sör szeretete megosztja a magyarokat: éppen annyian fogyasztják szívesen, mint amennyien nem. A sörkedvelők között egyébként – nem meglepően – a férfiak vannak többségben a nőkkel szemben, 65-35%-os arányban. Életkor alapján a 18-29 évesek isszák szívesebben – derült ki a Heineken kutatásából.

Ami az alkoholtartalmat illeti, a magyarok fogyasztási szokásai átalakulóban vannak:

a sörivók több mint fele nyitott az alkoholmentes változatokra is.

Ennek egyik oka a zéró tolerancia; hogyha dolgozni vagy vezetni kell, akkor az alkohol miatt kénytelenek vagyunk lemondani a sör nyújtotta élvezetekről.

Forrás: pixabay.com

A felmérésből kiderült, hogy minden negyedik válaszadó próbálja távol tartani magát időnként a sörtől, mert előfordulhat, hogy hatására úgy viselkedik, amit később megbán.

Így a sör pótlására legtöbben a vizet, az ásványvizet, az alkoholmentes és a gyümölcsízű alkoholmentes söröket választják.​

A megkérdezettek 53%-a fogyasztja kisebb-nagyobb gyakorisággal az alkoholmentes változatot, ám vannak olyan sörivók is, akik az íz állítólagos különbsége és a mámoros hatás hiánya miatt teljesen elutasítják.

Arra a kérdésre, hogy mit kedvelnek a sörben, a férfiak mindössze 12%-a és a nőknek is csak a 9%-a válaszolta azt, hogy az alkoholtartalmat.

Ezt megelőzi a sör hűsítő, szomjoltó hatása, az íze és a sörözés hangulata. A nők a sör habját is jobban szeretik, mint az alkoholtartalmát.

A kutatásból az is kiderült, melyek egy jó buli fontos hozzávalói. A férfiak 66%-a és a nők 69%-a szerint a jó társaság az egyik legfontosabb összetevő, de a megfelelő helyszín, a jó zene és a finom falatok is elmaradhatatlanok.

A válaszok között természetesen az ismerkedés lehetősége is szerepelt; míg a férfiak 17%-a építené a kapcsolatait az ellenkező nemmel egy partin, a nőknél ez az arány mindössze 7%. Az alkohol pedig csak ezek után következik a fontossági sorban.

Szavazzon!

Melyik sört issza szívesen?