Vágólapra másolva!
Az élelmiszerpazarlás hatalmas méreteket ölt világszerte, és csak Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer megy kárba, miközben több százezer rászoruló éhezik. Tegyünk egymásért, hogy csökkenjen a pazarlás, hogy több étel jusson a rászorulók asztalára!
Vágólapra másolva!

Az Együnk Egymásért adománygyűjtő kampány a gasztronómia kedvelőit célozza meg. A programhoz magánszemélyként, vendéglátóhelyként és vállalatként is be lehet kapcoslódni, így együtt vehetjük fel a harcot az élelmiszerpazarlás ellen.

A vendéglátóhelyeken a vendégek olyan fogások közül választhatnak, amelyek árának egy része a rászorulók élelmezését támogatja.

Ha ön magánszemély, egy becsületkasszás baráti vacsora vagy süteményvásár szervezésével cselekedhet jót,

a vállalatok pedig lehetőséget biztosíthatnak az alkalmazottaknak egy közösségi menzahét vagy egy süteményvásár szervezésére. Az ilyen események mindig nagy sikert aratnak a dolgozók körében, hiszen igazi csapatépítőként szolgálnak.

Együnk Egymásért, hogy segítsük a rászorulókat Forrás: Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A csatlakozással segíthet, hogy a rászorulók asztalára olyan élelmiszerek kerüljenek, melyek még fogyaszthatóak, ám a gyártók vagy a kereskedők valamilyen okból – közeli lejárat, sérült csomagolás, szezonalitás – már megsemmisítenék. A kampány körülbelül 350 000 nélkülőzőnek nyújt segítséget Magyarországon.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület immár hatodik alkalommal hirdeti meg az Együnk Egymásért adómánygyűjtő kampányt, mely ezúttal szeptembertől decemberig tart; a téli időszakban segítenék a rászorulók élelmezését, illetve felhívnák a figyelmet az élelmiszerpazarlás problémájára. A 2016-ban 3,9 millió forint gyűlt össze, melyből 70 000 3-4 kg-os élelmiszercsomagot tudtak összeállítani és eljuttatni a rászorulóknak.

Ha szeretne segíteni, részt venni a programban, regisztráljon!