Magyar ezüst a világ legrangosabb fagylaltversenyén

Vágólapra másolva!
Ma zajlott le a világ legédesebb és legínycsiklandóbb versenye, ahol Magyarország színfoltként tündökölt a sok fagylalt között. Az őszinte örömtől és a büszkeségtől szárnyra kelt a szívünk, és lélekben ott voltunk az európai döntőn, ahol egy fiatal lány a magyarok nevében is tarolt.
Vágólapra másolva!

Három magyar csapat is képviselte országunkat a világ legrangosabb fagylaltversenyén, az európai bajnokságon, Bolognában. Számos ország kézműves mestere vett részt a megmérettetésen, ahol

a továbbjutók legközelebb a remini világdöntőn mérhetik össze erejüket.

A helyszínen a verseny mellett egy kiállítás is várta a látogatókat, ahol az elmúlt száz év fagylaltkészítési eszközeit tekinthették meg. A falakon lógó fényképeket nézve pedig úgy érezhették, egy pillanatra visszautaztak a múltba, amikor még kétkerekű kocsikból árulták a fagylaltot.

Somogyi Renáta második helyezést ért el Forrás: Gelato World Tour

A versenyen a magyar fagylaltok között szerepelt az Il mio cioccolato a gyenesdiási Bringatanyából, amelyet Somogyi Renáta varázsolt elő csodálatos kézügyességével. A feketeteás málna fagylaltot bergamottal és pisztácia ropogóssal Damniczki Balázs készítette el a székesfehérvári Damniczki Cukrászdából, míg a dunaharszti Marcella Cukrászdából az epres-málnás mascarpone szállt versenybe, amelynek elkészítésével Karl Zsolt fáradozott, beleadva szívét-lelkét.

Az epres-málnás mascarpone, amellyel Karl Zsolt különdíjat nyert Forrás: Gelato World Tour

Igazi szenzációnak számít, hogy a Gelato World Tour fagylaltverseny európai döntőjén

két magyar név is feltűnt a győztesek között: Somogyi Renáta ezüstérmet, Karl Zsolt pedig különdíjat kapott.

Ennek a helyezésnek köszönhetően Somogyi Renáta fogja képviselni hazánkat a szeptemberi világdöntőn. Egy egész ország fog drukkolni a fiatal lánynak a hasonlóan szép eredményekért.