Három magyar csapat is képviselte országunkat a világ legrangosabb fagylaltversenyén, az európai bajnokságon, Bolognában. Számos ország kézműves mestere vett részt a megmérettetésen, ahol
a továbbjutók legközelebb a remini világdöntőn mérhetik össze erejüket.
A helyszínen a verseny mellett egy kiállítás is várta a látogatókat, ahol az elmúlt száz év fagylaltkészítési eszközeit tekinthették meg. A falakon lógó fényképeket nézve pedig úgy érezhették, egy pillanatra visszautaztak a múltba, amikor még kétkerekű kocsikból árulták a fagylaltot.
A versenyen a magyar fagylaltok között szerepelt az Il mio cioccolato a gyenesdiási Bringatanyából, amelyet Somogyi Renáta varázsolt elő csodálatos kézügyességével. A feketeteás málna fagylaltot bergamottal és pisztácia ropogóssal Damniczki Balázs készítette el a székesfehérvári Damniczki Cukrászdából, míg a dunaharszti Marcella Cukrászdából az epres-málnás mascarpone szállt versenybe, amelynek elkészítésével Karl Zsolt fáradozott, beleadva szívét-lelkét.
Igazi szenzációnak számít, hogy a Gelato World Tour fagylaltverseny európai döntőjén
két magyar név is feltűnt a győztesek között: Somogyi Renáta ezüstérmet, Karl Zsolt pedig különdíjat kapott.
Ennek a helyezésnek köszönhetően Somogyi Renáta fogja képviselni hazánkat a szeptemberi világdöntőn. Egy egész ország fog drukkolni a fiatal lánynak a hasonlóan szép eredményekért.