Nyerjen ki több levet a lime-ból vagy a citromból

Vágólapra másolva!
Ön is küszködik, hogy minél több levet sajtoljon ki egy citromból vagy egy lime-ból? Ráadásul minden próbálkozás ellenére sincs elég juice a pohárban, noha a könyökén azért vígan végigfolyik? Próbálja ki a következő egyszerű vágási módszert, és ne hagyjon kárba veszni egyetlen cseppet sem. Vágjon bele!
Vágólapra másolva!

Ahelyett, hogy félbe vágná a lime-ot, vágja le a négy oldalát, a közepét pedig hagyja érintetlenül – mint, amikor almát vagdos fel –, így sokkal több levet tud kisajtolni belőle, mintha kettévágta volna.

Ezzel a trükkel több juice lesz a pohár alján Forrás: POPSUGAR Photography / Erin Cullum

A szeletelésnél ügyeljen a biztonságra: mielőtt a vágódeszkára állítaná a lime-ot, vágja le az alsó csúcsát, hogy könnyedén megálljon, majd úgy kezdje felvagdosni. Egy kis erőfeszítéssel az összes levet ki tudja préselni belőle, így egy csepp sem megy kárba, és még a Margarita is jobban esik!

Vágjon bele! Forrás: POPSUGAR Photography / Erin Cullum

Ahhoz, hogy világosan lássa a különbséget, hasonlítsa össze a régi módszert az ujjal. Tegyen egymás mellé két átlátszó poharat, majd facsarja ki úgy a lime-ot, ahogy szokta, majd az új módszerrel. Mit tapasztalt?