Milyen ételek, és mennyi mozgás kell a gyermeknek?

Vágólapra másolva!
Már augusztus utolsó napjai is arról szóltak, hogy mindent sikerült-e beszerezni, vajon teljes a tisztasági és a technika csomag, és milyen borzalmasan sok könyvet kell már megint cipelnie az apróságoknak. Emellett azonban a rendszeres mozgás, és a helyes táplálkozás miatt sem ártana aggódni.
Vágólapra másolva!

Nehéz megtartani az egyensúlyt, amikor elkezdődik a tanév; figyelni arra, hogy a gyermek ne legyen túlterhelt, mégis rendszeresen mozogjon, és jól teljesítsen az iskolában is.

Fontos a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás a kicsiknél is Forrás: pxhere.com

Magyarországon minden negyedik gyermek túlsúlyos; ha ez már fiatalon is probléma, akkor nagy valószínűséggel felnőttként is az lesz. Így fontos, hogy már az iskolában hozzászokjon a rendszeres mozgáshoz. A családi túrázások, a közös edzések is segítik, hogy a gyermek élvezettel forduljon a sport felé.

- mondja Czanik Balázs fitneszedző.

Czanik Balázs és az egészséges desszertek Forrás: Kékezüst

Érdemes hetente 2-3 alkalommal edzésre járni a szokásos testnevelés óra mellett. Ebben a szülőknek is nagy szerepük van, hiszen a gyermek azt tanulja meg, amit lát és tapasztal. A kicsik is tudnak nyitottak lenni az egészségtudatosságra, ha abban nőnek fel.

- mondja a fitneszedző.

Manapság felnőttként is gyakran kísértésbe esünk, és cukros üdítőt iszunk víz helyett. Akkor mit szóljanak a gyerekek, akik szeretnek mindent, ami finom, édes és különleges?

Édességet és süteményeket is készíthetünk úgy, hogy nem tömjük tele a gyerekeket cukorral és szénhidráttal.

Próbálja ki a következő recepteket! Amellett, hogy egészséges, még finom is.

Fehérjés kókuszgolyó

Hozzávalók:

  • 100 g kókuszkekszfehérje
  • 100 g kókuszreszelék
  • 200 g zsírszegény túró
  • fél teáskanál cukormentes vaníliás szirup

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a hozzávalókat és formázzunk golyókat belőle, majd forgassuk meg a pirított kókuszreszelékben. A jobb íz miatt ajánlott a kókuszreszeléket 2 percig pirítani.

Egyen friss gyümölcsöt a palacsinta mellé Forrás: pxhere.com

Chia palacsinta

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 25 g chia mag
  • pici kókuszzsír
  • 1 db tojás
  • 3 dl kókusztej
  • 1 evőkanál szénhidrát csökkentett liszt vagy zabliszt
  • ízlés szerint cukormentes szilvalekvár és gyümölcs (áfonya, málna és banán)

Elkészítés:

A chia magot áztassuk be 3 dl kókusztejbe 1-2 órára. Adjuk hozzá a lisztet és a tojást, majd kókuszzsírban süssük ki a palacsintákat. Öntsük le diétás szilvalekvárral és egy marék gyümölccsel.