Figyelünk-e a cukorbevitelre?

Vágólapra másolva!
Hódító útján a cukor: cukros üdítők, cukros péksütemények, cukros ételek. A mai világban ahhoz, hogy visszaszorítsuk a cukorfogyasztásunkat, nagyon leleményesnek kell lennünk. Vannak, akik fokozott figyelmet fordítanak az asztalra kerülő ételek cukortartalmára, vagy inkább alapból a cukormentes termékeket választják, míg mások biztosra mennek: teljesen száműzik az étkezésükből.
Vágólapra másolva!

Fontos számunkra a mindennapi élelmiszerek cukortartalma – derült ki egy országos kutatásból. Vagy a cukormentes termékeket kutatjuk a boltok polcain, vagy figyelünk az asztalunkra kerülő élelmiszerek cukortartalmára. A felmérés során a megkérdezettek 10%-a nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem fogyasztja.

Fokozottan figyeljük a cukortartalmat, és keressük a cukormentes terméket Forrás: pixabay.com

A válaszadók háromnegyedét vásárláskor nemcsak a cukor, hanem a többi összetevő is befolyásolja:

a megkérdezettek több mint fele figyelembe veszi a színezék- és szénhidráttartalmat, illetve a tartósítószereket is.

A válaszadók mindössze tizede egyáltalán nem foglalkozik a cukorbevitel kérdésével.

A Coca-Cola Magyarország megbízásából 2017-ben, a 18 év feletti rendszeresen internetezők körében végzett online kutatás Forrás: eNet

Noha a hazai fogyasztók háromnegyede jól tudja, hogy minél több cukrot tartalmaz egy adott élelmiszer, annál nagyobb a kalóriatartalma, az üdítők esetében mintha egy kicsit elbizonytalanodnának: a hazai vásárlók nem biztosak abban, hogy egy cukormentes üdítő vajon kalóriamentes is egyben.

Forrás: eNet