Sztárok, akiknek egy étel a neve

2017.10.19. 09:31

Áfonya, Málna, Eperke, Majoranna, Bodza: már hazánkban is egyre nagyobb teret hódítanak a különleges nevek. Noha az alma egy gyümölcs, nem lepődünk meg, ha egy lányt így hívnak, ám a Gesztenye, Bodza, Majoranna nevektől már a homlokunk közepéig szalad a szemöldökünk. Bár ez még mind semmi, hiszen a külföldi sztárok között még olyat is találunk, akit fasírtnak hívnak.

Vajon Halle Berry szereti a bogyós gyümölcsöket? A macskanőnek még a nevében is ott van egy jó sütemény alapanyaga.

A szédítő brit komikus, Jenny Eclair, egy francia eredetű sütemény nevét viseli. Az éclair, vagyis ekler fánk egy hosszúkás desszert, amit krémmel töltenek, a tetején pedig csokoládé és egyéb finomságok vannak.

A francia éclairForrás: Taste

Kevin Bacon amerikai színészről sem azonnal egy kiadós vacsora jut az eszünkbe, ami tele van húsos szalonnával, hanem inkább az Egy becsületbeli ügy vagy A lélek útja.

Michael (Marvin) Lee Aday rockénekes, művésznevén Meat Loaf, ami egyben Amerika egyik kedvenc étele is. Gyerekként annyira nagy voltam, hogy szó szerint nem tudtam farmert hordani, mert akkoriban nem gyártottak olyat, ami rám jött volna. Sokan "Meat"-nek becéztek. Öt-hat éves lehettem, amikor kijött egy Levis reklám, aminek a szövege az volt, hogy: „Szegény kövér Marvin nem viselhet Levis-t." Mivel Marvin volt az eredeti keresztnevem, az iskolatársaim a reklám megjelenése után nem mertek Marvinnak hívni, mert az csúfolásnak hangzott volna, így Meat-nek szólítottak."

Az énekest annyira sokkolta ez a rossz élmény, hogy úgy döntött, felnőtt korában törvényesen megváltoztatja nevét Marvinról Michaelre. Ha ez ma történne, a lelki sérülésért biztosan busás, nem vagyoni kártérítést fizetne neki a farmergyártó cég.

Az amerikai egybesült húsfasírtForrás: flickr.com

Ginger Rogers a némafilmek egykori amerikai sztárja tette a Ginger nevet népszerűvé, amelynek jelentése: gyömbér. A Virginia Katherine McMath néven született Oscar-díjas amerikai színésznő Fred Astaire táncpartnereként vált híressé.

Angol nyelvterületen nemcsak a vezetéknevek lehetnek furcsák, hanem a keresztnevek is. Például elfogadott fiúnév a Kale, ami kelkáposztát jelent; a Bass, ami sügért; a Mulligan, amely egy zöldséges pörkölt; a Curry, a bogyót jelentő Berry, vagy a Pike, amely a csuka.

A lánynevek között szerepel a Banana, vagyis a banán, illetve a Jelly, ami annyit tesz: zselé vagy kocsonya.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: