Márton napján minden a libákról szól: sütve, rántva, levesnek, hurkának

2017.11.08. 10:40

„Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik." – hangzik a régi szólás, amit mindenképp szeretnénk elkerülni. Így nem tehetünk mást, mint megragadjuk a liba nyakát, majd beizzítjuk a kondért és a tűzhelyet. Ha elkészült a fogás, tegyük félre a csontokat, hiszen a Márton-napi liba csontjai időjóslásra is alkalmasak.

Márton napján felgágog a liba, izzanak a lábak, és tombolnak a libaerők: indul a program egyik legizgalmasabb része, a libafuttatás. Azonban a mókás, kedves versengés és a jó hangulat közepette a libák épségét is figyelembe kell venni.

Lóerős tuninglibák színvonalas viadalára koccinthat Etyeken

Forrás: shutterstock.com

Izgalmas hangulat, roston sült és rántott libamáj, libacsorba, libamájpástétom, libatepertő és libanyakleves várja a látogatókat.

Természetesen a lúdláb szelet sem marad el.

November 11-én, szombaton 10.00 órától újra Libadalom: ínycsiklandó libakülönlegességekkel, izgalmas programokkal és újborral várja Etyek és a Gasztrosétány.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: