Itt a legjobb forró csokoládé

forró csokoládé
Vágólapra másolva!
Az őszben és a télben az a csodálatos, hogy a szívünk elkezd megtelni várakozással: gondolatban már az első havat várjuk, és az ünnepeket tervezgetjük. Ülünk az ablaknál, kezünkben a börge forró csokoládé, az édes illat pedig megtölti az orrunkat. Odakint borús az idő, és lóg az eső lába, a mi arcunkon mégis mosoly fut át, hiszen nincs is csodálatosabb dolog, mint belekortyolni a világ legjobb forró csokoládéjába. 
Vágólapra másolva!

Házi készítésű forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze kakaópor
  • 1 és 1/2 csésze tej
  • 1/4 csésze tejszín
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 csipet só
  • 1 rúd fahéj
  • pillecukor
  • csokoládéreszelék

Elkészítés:

Tegye egy lábasba a kakaóport, öntse rá a tejet, a tejszínt, a cukrot és a sót, majd kezdje el főzni. Tegye bele a fahéjat, majd állandó kevergetés mellett forralja fel. Szűrje le, majd egy kézi robotgép segítségével keverje össze. Öntse ki egy bögrébe, majd díszítse pillecukorral és csokoládéreszelékkel.