Itt a legjobb forró csokoládé

2017.11.05. 13:45

Az őszben és a télben az a csodálatos, hogy a szívünk elkezd megtelni várakozással: gondolatban már az első havat várjuk, és az ünnepeket tervezgetjük. Ülünk az ablaknál, kezünkben a börge forró csokoládé, az édes illat pedig megtölti az orrunkat. Odakint borús az idő, és lóg az eső lába, a mi arcunkon mégis mosoly fut át, hiszen nincs is csodálatosabb dolog, mint belekortyolni a világ legjobb forró csokoládéjába. 

 

Házi készítésű forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze kakaópor
  • 1 és 1/2 csésze tej
  • 1/4 csésze tejszín
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 csipet só
  • 1 rúd fahéj
  • pillecukor
  • csokoládéreszelék

Elkészítés:

Tegye egy lábasba a kakaóport, öntse rá a tejet, a tejszínt, a cukrot és a sót, majd kezdje el főzni. Tegye bele a fahéjat, majd állandó kevergetés mellett forralja fel. Szűrje le, majd egy kézi robotgép segítségével keverje össze. Öntse ki egy bögrébe, majd díszítse pillecukorral és csokoládéreszelékkel.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: