Dióval és tökkel édesített bundás alma

2017.11.14. 09:59

A napsárga sütőtök színe, és sütés közben az illata még a szürke, esős őszi-téli napokat is megszépíti. Ilyen időben hétvégén szívesen kuckózunk be a meleg lakásba, a család együtt töri a diót a karácsonyi bejglibe, és még arra is van időnk, hogy új recepteket próbáljunk ki. 

A sütőtök immunerősítő és E-vitaminban gazdag, az alma rosttartalmának egyharmadát a pektin adja, emellett A- és C-vitamint is tartalmaz. Aztán ott a dió, ami az olajos magvak csoportját képviseli: vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Mi a közös ezekben az élelmiszerekben? Ha összekeverjük őket, egy olyan nassolnivalót kapunk, ami vegetáriánus, egészséges, gluténmentes, mégis alig várjuk, hogy beleharapjunk, mert az isteni illat azonnal belefészkeli magát az orrunkba.

Dióval és tökkel ízesített bundás alma

Forrás: Foodmatters.com/Benjamin Dearnley Photography Pty Ltd/Ben Dearnley

Dióval és tökkel ízesített bundás alma

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 250 g reszelt sütőtök
  • 3 alma
  • 3 evőkanál tört dió, mandula vagy bármilyen csonthéjas gyümölcs
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál őrölt gyömbér
  • ¼ teáskanál őrölt kardamom
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A bundához verje fel a tojásokat egy nagy tálban, majd adja hozzá a tököt, az egyik almát reszelve, a diót és a fűszereket. Jól dolgozza össze. Szeletelje fel vékonyan a maradék almát, majd tegye félre. Melegítse fel az olajat egy serpenyőben, tegyen bele két evőkanál tökös-diós tésztát, és formázzon belőle korongot. A serpenyőbe körülbelül 3-4 korong fér el. Nyomjon a tetejére egy szelet almát, majd fordítsa meg, ha az alja már megsült. Ez körülbelül 3-4 perc. Szedje ki a bundás almákat egy papírtörlővel bélelt tálba, majd tálalja mézzel.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: