Fogyókúra bébiétel-diétával?

bébiétel
Vágólapra másolva!
Honnan máshonnan is jöhetne egy ilyen diéta, mint Hollywoodból. És persze az sem meglepő, hogy egy neves személyi edzőtől indult el. Az meg még inkább nem meglepő, hogy a sztárok is gyakran fordulnak ehhez a módszerhez. De vajon megéri? Nos, nekik biztosan, főleg egy-egy kép vagy film erejéig, de a hétköznapi emberek esetében valószínűleg nem ez a megfelelő választás. Főleg hosszú távon nem.
Vágólapra másolva!

A bébiétel-diéta igen nagy népszerűségnek örvend a sztárok körében. Jennifer Aniston és Lady Gaga nevével is összefüggésbe hozták már, a megalkotója pedig Tracy Anderson személyi edző.

Bébiétel a diéta alapja Forrás: shutterstock.com

A napi kalóriabevitelt könnyebben számon lehet tartani, hiszen ez az érték minden üveges bébiételen fel van tüntetve. Amikor rápillantunk, láthatjuk, hogy nem túl magas a kalóriatartalmuk, ez azonban ne tévesszen meg minket: lehet, hogy több üvegre is szükség lesz egy étkezés alkalmával.

Vannak, akik csupán egy-két étkezést helyettesítenek bébiétellel, de az igazán kemény fogyókúrázók csak ezt fogyasztják. Emellett a vacsora már lehet egy normális diétás fogás: a zsíros húsokat és a magas cukortartalmú ételeket így is kerülni kell.

A diéta mellett szól, hogy nem kell főzni, és valószínűleg senki sem fogja lenyúlni az ételünket az irodai hűtőből, ám arról azért ne feledkezzünk meg, hogy ezek mégiscsak bébiételek. Először is, ne csodálkozzunk, ha furcsán néznek ránk az ebédszünetben, másodszor pedig ezt a diétát nem lehet évekig folytatni, sőt még több hónapig se.

Noha nem tartalmaznak adalékanyagokat és tartósítószereket, mégsem friss, vitaminban és rostban gazdag adagokról beszélünk. A bébiétel jó a babáknak, hiszen nem kell rágni, főleg, mivel az elején nincs is nagyon mivel, de egy felnőttnél már más a helyzet. Rövid időn belül

elkezdhet hiányozni a rágás, ami a hiányon kívül előbb-utóbb emésztési, sőt fogászati problémákat is okoz.


A mennyiség sem felnőttnek való Forrás: shutterstock.com

Persze készíthetünk otthon is bébiételt, ahogy sok kisgyermekes anyuka teszi, akik szívesen vásárolnak a biopiacról. Ez egy fokkal jobb megoldás, hiszen így az étel friss alapanyagokból készül, és nem egy üvegből kerül elő. De ha már úgyis magunk készítjük, akkor egy diétás, ám vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjékben gazdag fogást is elővarázsolhatunk a hűtőből.

A bébiételt alacsony rost-, zsír- és fehérjetartalma miatt gyorsan megemésztjük, így az elfogyasztása után már akár egy órával is megkordulhat a gyomrunk.

Továbbá fontos megjegyezni, hogy ez nem egy jól átgondolt étrend, és nincs bizonyíték arra, hogy a ledobott kilók nem jönnek vissza azonnal. Emellett arról sincs információ, hogyan befolyásolja a szervezetet és az emésztőrendszert hosszú távon. A bébiételeket a kisgyermekek emésztőrendszeréhez tervezték, ellenben a felnőtteké már az összetett ételek lebontásában is jeleskedik. Nem lenne jó ötlet hagyni, hogy ellustuljon.