Ha beruházunk egy gofrisütőre, sokkal többet kapunk, mint egy egyetlen étel elkészítésére használható konyhai eszközt.
Süthetünk benne almát is, amit aztán porcukorral, fahéjjal és dióval fogyaszthatunk.
Mi a közös a sütőtökben, az almában és a dióban? Ha összekeverjük őket, egy olyan nassolnivalót kapunk, amibe alig várjuk, hogy beleharapjunk.
Az örök kérdés: miként kellene a gyerek étrendjét életkorának megfelelően helyesen összeállítani.
Az MDOSZ új hazai ajánlása, a Gyerek OKOSTÁNYÉR® megmutatja, mekkora adagokra és milyen ételekre van szüksége a gyermekeknek.
Ideje citromos vizet önteni a pohárba, és pontról pontra végigvenni, miért emelhetjük piedesztálra a sárga déligyümölcsöt.
Ha meghalljuk a diéta szót, azonnal a koplalás és a rengeteg zöldség jut az eszünkbe. Nem is csoda, hogy elmegy tőle minden kedvünk.
A makrobiotikus diéta nem egyszerűen egy táplálkozási megközelítést jelent, hanem egy harmonikus életet, egy pozitív szemléletmódot.
Ezek az eszközök egy életen keresztül végigkísérik és megkönnyítik a szakácsok mindennapjait.
Tomán Szabina első szakácskönyve a jó ízekről, a hagyományos magyar ételek újragondolásáról, és arról a tényről szól, hogy jókedvűen is lehet diétázni.
A Tomán-diéta valójában nem más, mint egy fehérjediéta, amellyel az elmúlt három évben közel ötezren fogytak le.
El sem hinné, milyen egyszerű házi joghurtot készíteni. Ráadásul nemcsak könnyű, hanem finom is, és a legjobb, hogy olyan gyümölccsel ízesítheti, amilyennel csak akarja.
A fogyókúrás őrület meteorként csapódott az éterbe, és egy pillanat alatt nyerte el a franciák szívét.
A módszert, amely négy részből áll, Dr. Pierre Dukan dolgozta ki. Ezek a roham, cirkálás, megszilárdítás és fenntartás.
A vásárlóknak a blokkot sem kell felmutatniuk, azonnal visszaveszik a zabpehelylisztet.
Tojással főzni igen egyszerű. Ám a sütés már más tészta. Szó szerint! Ha süteményekről van szó,
a tojások szerepe hirtelen megváltozik.
A fehérje és a sárgája is más módon befolyásolja a recepteket.
A Mitiszol Fesztivál szervezői magasra tették a lécet: csak olyan borászok és termelők portékáit engedik a látogatók elé, amelyek már-már szélsőségesen természetes italok.
Számos szempontból különleges az Eger melletti Nagy-Eged hegy. Ez Magyarország legmagasabban fekvő szőlőtermő területe.
Noha az Egri borvidék a bikavértől vált híressé, kevesen tudják, hogy hagyományosan jóval több fehérszőlőfajta kötődik Egerhez, mint kékszőlő.
Főzze meg saját, jól bejáratott töltött káposztáját, tálalja a lehető legszebben, és készítsen róla egy még szebb fotót. Gourmet vacsorát nyerhet hazánk egyik legjobb éttermébe.
Az apró konyha rendszerezésének első kemény lépése a rendetlenség megszüntetése. Ezután jöhet az igazi küldetés: a helyteremtés.
Akár az ablak elé is szerelhet két egyszerű, nyitott polcot. Ezek nem fogják zavarni a kilátást, a fény beáramlását sem, ellenben sok helyet adnak.
Ön szerint melyik habzó ital érdemelné ki ezt a díjat? Most megoszthatja véleményét egy szavazat formájában!
Kínába utaztak a magyar borok, hogy még több és nagyobb elismerést zsebelhessenek be, mint eddig.
A világ egyik legjelentősebb borkiállítás sorozatának kínai állomására érkeztek meg a magyar borok, amelynek a Shanghai New International Expo Centre (SNIEC) adott otthont.
Ezek a ropogós, csípős, savanyú falatkák bármelyik pikáns ételhez jól passzolnak, így a mexikói stílusú előételekhez és sörfalatkákhoz is.
Elrabolta a külföldiek szívét a magyar karamellás popcorn, amely két rangos díjat is bezsebelt.
Szeptemberben a dubaji Yummex Expo Best Snack Innovation (Legjobb Snack Fejlesztés) díjat zsebelhette be, a napokban pedig Párizsból tért haza a Best Snack (Legjobb Snack) kategória díjjal.
Látványos libalakoma és flashmob várta az érdeklődőket a Budai Várban Márton napján.
Vaj, rá a lekvár, mogyorókrém, hozzá egy pohár tej, májkrém paradicsommal – és itt megállt a kreativitás. Lássuk, mivel dobhatjuk fel a hétköznapi lekváros kenyeret!