Struffoli: Nápoly karácsonyi desszertje

2017.12.20. 10:03

Nápoly macskakövein barangolva már az első nap feltűnik az ismétlődő minta: cukorkákkal díszített kis golyók sorakoznak a cukrászdák kirakataiban és pultjain. Ennek bizony oka van: a struffoli Nápoly kedvenc karácsonyi desszertje, amit mézzel és színes cukorral öntenek le, néhol pedig kandírozott gyümölcsökkel díszítenek.

Ha az ünnepi időszakban Nápolyban jár, keresse az üzletekben a színes cukrokkal díszített golyócskákat. Vagy választhatja az egyszerűbb utat is: készítse el otthon!

StruffoliForrás: shutterstock.com

Struffoli

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál búzadara
  • 6 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kezeletlen, vegyszermentes citrom reszelt héja
  • 3 csésze liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 és 1/2 csésze méz
  • 100 g színes cukorka
  • 100 g kandírozott gyümölcs
  • növényi olaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy tálban keverje össze a buzadarát a liszttel, majd adja hozzá a cukrot, a tojást, a citrom héját, a sütőport és az olívaolajat. Dolgozza jól össze, majd formázzon belőle egy nagy gömböt, majd abból készítsen apró golyókat. Például szedje nagyobb darabokra a tésztát, sodorja össze rúd formára, majd vagdosson belőle kis darabkákat. Körülbelül 2 perc alatt süsse meg olajban, majd helyezze őket papírtörlőre. Hagyja, hogy minél jobban feligya a papír az olajat, aztán melegítsen mézet, és öntse bele a golyókat. Amikor a méz jól bevonta, szórjon rá színes cukorkákat és kandírozott gyümölcsöt.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: