Ünnepi koktélokkal várjuk a karácsonyt

2017.12.05. 09:52

Benne vagyunk az adventi időszakban, már leesett az első hó is, egyre többször rotyog a forralt bor a fazékban, olykor-olykor pedig forró narancsos csokoládé illata tölti meg a levegőt. Az örök klasszikusokat nem lehet – és nem is kell – kihagyni, ám kiegészíteni annál inkább: kóstoljon bele a narancsos álomba és a téli erdők melegébe!

 

Forrás: Racz_Tomi/Racz_Tomi

Téli erdők melege

Hozzávalók:

  • 4 cl Jack Daniel's Honey
  • 1 cl vanília likőr
  • redberry tea keverék (tea, fahéj, szegfűszeg, citromlé, málnalekvár)
  • erdei gyümölcsök a díszítéshez

Elkészítés:

A teát elkészítjük a fűszerekkel, lekvárral és az egyéb összetevőkkel, majd leszűrjük. A Jack Daniel's-t és a vanília likőrt pohárba töltjük és a forró teával felöntjük.

Egy bögre havas forró csók

Forrás: Rácz Tomi

Havas forró csók

Hozzávalók:

  • 4 cl Jack Daniel's Honey
  • 1 cl almás pite szirup
  • 10 cl forró csokoládé
  • tejszínhab és fahéj a díszítéshez

Elkészítés:

Az almás pite szirupot a forró csokoládéba öntjük. A Jack Daniel's-t pohárba töltjük és felöntjük az almás pités forró csokival.

Narancsos álom a mámoros hangulatért

Forrás: Rácz Tomi

Narancsos álom

Hozzávalók:

  • 4 cl Jack Daniel's Honey
  • 1 cl Cointreau
  • narancs tea keverék (tea, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, citromlé, narancslekvár)
  • erdei gyümölcs keverék
  • aszalt narancs, lekvár a díszítéshez

Elkészítés:

A teát elkészítjük a fűszerekkel, lekvárral és egyéb összetevőivel, majd leszűrjük. A Jack Daniel's-t és a Cointreau-t pohárba töltjük és a forró teával felöntjük.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: