Sztáranyukák mutatták meg kedvenc sajtos receptjeiket

Medve
Vágólapra másolva!
Bizonyára ön is ismeri az érzést, amikor fáradtan hazaesik a munkából, és egyszerűen fogalma sincs, mit készítsen a gyerekeknek. Esetleg a hétvégére bejelentkeztek az anyósék vagy a barátok, és őket is meg kellene kínálni valamilyen gyors, mégis különleges fogással. Az ünnepektől meg már előre rettegünk, főleg, ha nem veszett el bennünk egy született szakács. Vagy elveszett, de jó mélyen. Szerencsére a következő recept biztosan kihúz minket a csávából. 
Vágólapra másolva!

Sztáranyukák készítették el a kedvenc sajtos receptjeiket, a fogások elkészítésében a Chefparade konyhafőnöke, Bartal Sándor is segítségükre volt: néhány apró trükkel még ínycsiklandóbbá varázsolta az ételeket.

Peller Mariann, Peller Anna, Jakupcsek Gabriella, Bartal Sándor, Epres Panni, Görög Zita Forrás: Pannontej

Elsőnek Jakupcsek Gabriella jolly joker receptje, egy zöldfűszeres-aszalt paradicsomos mártogatós készült el. A kenyérrel és zöldségcsíkokkal is kiváló fogás majdnem el is fogyott, mire Epres Panni

pankó morzsába forgatott, ropogósra sütött sajttal megbolondított sütőtökkrémlevese megfőtt.

Aztán, amíg Peller Mariann Lukács Mikivel együtt sült töltött cukkinit, addig Anna egy padlizsánnal és magvas sajtgolyókkal ízesített kevert salátát állított össze. Görög Zita sajtkrémes brownie-ja meglepően gyorsan el is készült.

– nyilatkozta Jakupcsek Gabriella.

Forrás: Pannontej

Zöldfűszeres- aszalt paradicsomos mártogatós, zöldségcsíkokkal – Jakupcsek Gabriella receptje

Hozzávalók:

  • 150 g zöldfűszeres szendvicskrém
  • 75 g fűszeres olajban aszalt paradicsom
  • fél gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 zellerszár
  • 1 baguett (vagy paillesse)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

Fejenként fél szál répát és fél zellerszárat vágjunk vékony, körülbelül 5 cm-s hasábokra. A félig még fagyott kenyeret (baguett vagy paillasse) vágjuk vékony szeletekre, tegyük őket tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt süssük ropogósra. A zöldfűszeres sajtkrémet, az aszaltparadicsomot (fűszeres levével együtt), fél gerezd fokhagymát robotgépben krémesre aprítjuk, sózzuk, borsozzuk. A krémet a kenyérrel és a zöldség hasábokkal tálaljuk.

Ne felejtse el a kedvencek közé tenni a receptet, hogy az ünnepi időszak alatt is brámikor felhasználhassa. Figyelje az oldalt, hiszen hamarosan jelentkezünk a többi sztáranyuka receptjével is!