Decemberben megkóstolhatja a Balaton Alapanyagait

Vágólapra másolva!
Idén újra összeültek a balatoni szakemberek, hogy kiválasszák azokat az alapanyagokat, amelyek a leginkább figyelemre méltóak a régió gasztronómiájában. 2017-ben az aranyérmes a keszthelyitokhal és a töreki zalán bab lett. Néhány étteremben meg is kóstolhatja a nyertes alapanyagokból készült fogásokat.
Vágólapra másolva!

Tavaly a balatonfenyvesi angus marha és a vászolyi sajt került ki győztesen a mezőnyből, idén pedig a keszthelyi tokhal és a töreki zalán bab lett a befutó. „Balaton Alapanyaga" kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az egész éves balatoni gasztronómiára, a magas minőséget nyújtó vendéglátóegységekre és a régió termelőire.

Keszthelyi tokhal Forrás: Halház Kft.

A kiválasztási folyamat első lépéseként a szervezők a Balatoni Gasztrotérkép minden résztvevőjét megkérték, küldjék be az általuk ajánlott termelőket és alapanyagokat.

A döntés során a magas minőséget, illetve azt tartották szem előtt, hogy az adott termékek egész évben folyamatosan, biztonsággal beszerezhetőek legyenek.

A szakmai csapat tagjai szinte kivétel nélkül javasolták a Halház Kft. keszthelyi tokhalát, amely évek óta megbízható partnere több kiemelkedő balatoni étteremnek is. A Fodor Lajos termelő töreki zalán babját a Kistücsök Étterem ajánlotta, a zsűri tagjai pedig egyetértettek abban, hogy érdemes kiemelni egy még kevéssé ismert, ám megbízható termelőt.

A keszthelyi tokhalból és a töreki babból készült fogásoknak külön figyelmet szentelnek decemberben a Balatoni Gasztrotérkép éttermei:

több mint 25 étteremben készülnek táblás ajánlatok ezekből az alapanyagokból. Az éttermek listáját megtekintheti a Balatoni Gasztrotérkép Facebook oldalán.