Töltött cukkini – Peller Mariann receptje

Peller Mariann
Vágólapra másolva!
Néhány napja zöldfűszeres, aszalt paradicsomos mártogatóst majszoltunk zöldségcsíkokkal, amelyet először Jakupcsek Gabriella készített el, ezt követte Epres Panni sütőtökkrémlevese, amelynek titkos összetevője a ropogósra sütött sajt. Most pedig Peller Mariann receptjét próbálhatjuk ki, amit azonnal fel is vehetünk a karácsonyi vagy a vendégváró menüsorra.
Vágólapra másolva!
Töltött cukkini Forrás: Pannontej

Sült, töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 140 g natúr kockasajt
  • 4 db közepes cukkíni
  • 100 g olajbogyó
  • 50 g dió
  • fél csokor bazsalikom
  • fél csokor petrezselyem
  • 100 g koktélparadicsom
  • 50 g bacon szalonna
  • 1 evőkanál panko morzsa (vagy zsemlemorzsa)
  • só, bors

Elkészítés:

A megmosott, hosszában félbevágott cukkini belsejét kivájjuk. A kocka sajtot apró kockákra vágjuk, és összekeverjük az aprított olívabogyóval, a tört dióval, az aprított bazsalikommal és petrezselyemmel, az apróra vágott koktélparadicsommal és a sütőben ropogósra sütött bacon morzsával. (Bacon morzsa: előmelegített sütőben 180 fokon tepsire helyezve megsütjük.) Ezzel a keverékkel megtöltjük a cukkiniket, tetejüket megszórjuk panko morzsával vagy zsemlemorzsával, és forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.