Házi készítésű, mandarinos-rumos likőr

2017.12.12. 15:12

Jó hangulat, finom fogások és izgalmas italok teszik felejthetetlenné az ünnepet. Bár, ha jobban belegondolunk, a felejthetőség kérdése leginkább az ünnepi italok mértékétől függ, de az biztos, hogy e nélkül a rumos likőr nélkül nem telhet el a december.

Rumból készült mandarinos likőrForrás: Garnish

Mandarinos, rumos likőr

Hozzávalók:

  • 750 ml sötét rum
  • 1⁄4 csésze cukor, ízlés szerint több
  • 8 mandarin héja
  • 1 vanília rúd
  • 1 fahéjrúd

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben oldja fel a cukrot a rumban, majd adja hozzá a mandarinok héját, a vanília- és a fahéjrudat. Kóstolja meg, és ha szükséges, adjon hozzá még több cukrot. Fedje le, és hagyja állni legalább két hétig. Tálalja hidegen, díszítse mandarinnal, és tartsa hűvös helyen.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: