Nincs is jobb a reggeli fikánál

Vágólapra másolva!
Tudta, hogy a svédek minden reggel egy kiadós fikával indítják a napot? Persze ez alól mi sem vagyunk kivételek, hisz amint kipattan a szemünk, ez az első gondolatunk.
Vágólapra másolva!

Svédország a világ legnagyobb kávéfogyasztó országai közé tartozik. A napot ők is egy nyugalmas kávézással indítják, ám a Skandináv országokban sokkal fontosabb a kávészünet, mint máshol. A fika svédül a kávézást és a hosszú, nyugodt kávészüneteket jelenti: a fika során a barátok, a munkatársak kávézni, sütizni, de legfőképpen beszélgetni gyűlnek össze.

A fika során a barátok, munkatársak kávézni és sütizni gyűlnek össze Forrás: shutterstock.com

A fika egy igazi társadalmi tevékenység, amikor az ember leül a kis kanelbulle-jával, ami svéd fahéjas tekercset jelenti, és élvezi a fekete ital aromáját, na meg a baráti társaságot. A kávé egy nagyon jó ürügy arra, hogy az ember összeüljön a barátaival, megegyen egy adag csokis, mandulás tortát, vagy éppen fahéjes tekercset. Mert a kávé mellé mindig jár valamilyen édesség.

A kávézás az élet élvezetéről szól!

Ebből is látszik, hogy a svédek szeretnek fikázni, vagyis kávézni, hiszen a mindennapi rutinjuk része, akárcsak nekünk. Az ő kávéjuk azonban igazán erős. Ám nem is ez a meglepő, hanem hogy ebből az erős italból, átlagosan naponta 3,2 csészével fogyasztanak.

Ismerje meg a svéd tojásos kávét! Lapozzon!