
- A falatkákhoz a következőkre lesz szüksége:
- bacon
- fehér kolbász
- camamber sajt
- dió
- zsálya
- aszalt gyümölcsök
- jalapeno
- csili
- bármi, amit a szeme és a szája megkíván
Melegítse elő a sütőt 190 fokra, majd készítse el a baconbe csavart finomságokat. Fogjon egy fehér kolbászt, mellé egy zsályát, majd tekerje bacon jellegű szalonnába. A következő adag legyen a camember sajt, mellé a dió, amit felválthat vagy épp kiegészíthet egy kis friss csilipaprika, apróra darabolva. Kerülhet a bacon közé egy szelet alma vagy körte, esetleg egy kis tarja aszalt gyümölcsökkel. Tehet bele hagymát, fokhagymát, jalapeno paprikát, de gyakorlatilag bármit, amit a szeme megkíván.
Sőt, készíthet hozzá csiliszószt is!

Hozzávalók:
- 12 csilipaprika
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- egy csipet só
- két teáskanál csilipor
- 2 evőkanál cukor
- 6 paradicsom
- 150 ml almaecet
- 250 ml almalé
Elkészítés:
Tegye a hozzávalókat egy konyhai robotgépbe, majd dolgozza össze. Az így elkészült keveréket tegye két evőkanál olajjal egy tálba, majd közepes lángon kezdje el pirítani. Adja hozzá a csiliport, a cukrot, majd hagyja tíz percig lassú tűzön főni. Dolgozzon össze hat érett paradicsomot a konyhai robotgéppel, majd adja a tűzön rotyogó keverékhez. Miután összekeverte, öntse hozzá az ecetet, az almalevet, majd közepes lángon hagyja főni húsz percig. Az így elkészült keveréket turmixolja össze, majd töltse üvegekbe. Szolgálja a malackák mellé!