Takaróba bugyolált, pikáns malackákkal várjuk az újévet

2017.12.26. 13:11

 

Takaróba bugyolált malackákkal várjuk az újévetForrás: youtube.com
  • A falatkákhoz a következőkre lesz szüksége:
  • bacon
  • fehér kolbász
  • camamber sajt
  • dió
  • zsálya
  • aszalt gyümölcsök
  • jalapeno
  • csili
  • bármi, amit a szeme és a szája megkíván

Melegítse elő a sütőt 190 fokra, majd készítse el a baconbe csavart finomságokat. Fogjon egy fehér kolbászt, mellé egy zsályát, majd tekerje bacon jellegű szalonnába. A következő adag legyen a camember sajt, mellé a dió, amit felválthat vagy épp kiegészíthet egy kis friss csilipaprika, apróra darabolva. Kerülhet a bacon közé egy szelet alma vagy körte, esetleg egy kis tarja aszalt gyümölcsökkel. Tehet bele hagymát, fokhagymát, jalapeno paprikát, de gyakorlatilag bármit, amit a szeme megkíván.

Sőt, készíthet hozzá csiliszószt is!

CsiliszószForrás: shutterstock.com

 Hozzávalók:

  • 12 csilipaprika
  • 2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy csipet só
  • két teáskanál csilipor
  • 2 evőkanál cukor
  • 6 paradicsom
  • 150 ml almaecet
  • 250 ml almalé

Elkészítés:

Tegye a hozzávalókat egy konyhai robotgépbe, majd dolgozza össze. Az így elkészült keveréket tegye két evőkanál olajjal egy tálba, majd közepes lángon kezdje el pirítani. Adja hozzá a csiliport, a cukrot, majd hagyja tíz percig lassú tűzön főni. Dolgozzon össze hat érett paradicsomot a konyhai robotgéppel, majd adja a tűzön rotyogó keverékhez. Miután összekeverte, öntse hozzá az ecetet, az almalevet, majd közepes lángon hagyja főni húsz percig. Az így elkészült keveréket turmixolja össze, majd töltse üvegekbe. Szolgálja a malackák mellé!

 

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN:

Előző
  • 1
  • 2
Következő