Mantecados – spanyol tej- és tojásmentes süteményt disznózsírral

2017.12.18. 10:31
Fahéjas finomság az ünnepi asztalonForrás: shutterstock.com

Mantecados

A mantecados nagyon hasonlít a polvorones desszerthez, ám mégis van közöttük különbség. Az előbbi fahéjat tartalmaz, míg az utóbbi leginkább mandulát. A következő recept azonban egy kicsit ötvözi a kettőt, hiszen mandulaliszt és fahéj is került bele.

Hozzávalók:

  • 800 g liszt
  • 400 g disznózsír
  • 375 g porcukor
  • 200 g mandulaliszt
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 250 fokra, majd terítse szét a lisztet egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és pirítsa még barna nem lesz. Mérje ki a mandulalisztet is, egy kanál zsíron pirítsa meg, majd keverje össze a liszteket. Öntse hozzá a porcukrot, a fahéjat, majd kanalanként a disznózsírt is. Dolgozza el benne a zsírt kézzel, majd öntse a pultra a tésztát, nyomkodja össze, nyújtsa ki, ahogy a videóban látja, majd szaggasson belőle kör alakokat, és tegye egy tepsire. Süsse 150 fokon, míg aranybarna nem lesz.

 

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN:

Előző
  • 1
  • 2
Következő