Készítsen igazi török kávét, amely édes, mint a szerelem

2017.12.22. 12:07
A kávéhoz gyakran fogyasztanak lokumotForrás: shutterstock.com

Adagonként öntsön 90-100 ml vizet az ibrikbe, majd adja hozzá adagonként az 1-2 kávéskanál őrölt kávét, az ízlés szerinti cukrot és az adagonként 1/8 teáskanál kardamomot. Ne keverje össze, csak akkor, amikor a víz már melegszik, és az őrlemény elkezd süllyedni. Amikor a hab megjelenik a kávé tetején, vegye le a tűzhelyről, majd ismételje meg ezt a műveletet háromszor vagy négyszer.

Az italt nem szabad felforralni,

mert az a fontos, hogy minél vastagabb hab legyen a kávé tetején, ami eltűnik, ha az ital felforr. Amikor elkészült, szervírozza kis csészékben. Gyakran tálalják egy pohár vízzel és lokummal, ami egy keményítőből és cukorból készült édesség.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN:

Előző
  • 1
  • 2
Következő