Szilveszteri diétás desszert: cukormentes, répás-zabpelyhes sütemény

2017.12.27. 11:03

A következő recept nagyon egyszerű, így még a kezdő szakácsok is könnyen elkészíthetik. Mivel cukormentes, diétázók és inzulinrezisztensek is bátran fogyaszthatják.

 

Zabpelyhes, répás süteményForrás: Ludányi Bettina

Zabpelyhes, répás sütemény

Hozzávalók:

  • 200 g zabpehely
  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 300 g répa
  • 30 g xilit édesítőszer
  • 2 db tojás
  • 200 ml natúr joghurt
  • 1 dl kókuszolaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy tábla cukormentes csokoládé
  • reszelt répa a díszítéshez

Elkészítés:

Egy kislyukú reszelőn reszelje le a répát, majd keverje hozzá a zabpelyhet, a lisztet, az édesítőt, a tojást, a joghurtot, a kókuszolajat, a fahéjat és a sütőport. Jól dolgozza össze, majd tegye egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Forrás: Ludányi Bettina

Süsse 200 fokon előmelegített sütőben legalább fél óráig. Tűpróbával ellenőrizze a tészta állagát. Ha nem ragad, kiveheti a sütőből. Olvassza meg a cukormentes csokoládét a maradék olajjal egy tál forró víz fölött, majd oszlassa el az elkészült, kihűlt süteményen. Tegye hűtőbe néhány órára, majd frissen reszelt répával megszórva tálalja.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: