Újévi fogadalom: egészségesebben, diétásabban

tojással töltött avokádó tojás avokádó töltött recept
Tojással töltött avokádó
Vágólapra másolva!
Ugyanaz minden újévben: letesszük a nagyesküt, hogy egészségesebben eszünk és többet fogunk mozogni. Persze a fogadalmakat nem sikerül mindig maradéktalanul betartani, de ez az év más lehet! Összegyűjtöttük három átgondolt, egészséges diétát egy-egy példarecepttel, hogy jól megalapozva tudja eldönteni, melyik az, amelyiket nemcsak vízkeresztig tud majd tartani, hanem akár jövő év január elsejéig is.
Vágólapra másolva!

Tiszta étrend diéta

Eredeti nevén Eat-Clean Diet olyan gyors zsírvesztés ígér, amely egy életen át tart. Kitalálói szerint ez az egyetlen módja annak, hogy a fogyás tartós legyen. A kanadai Tosca Reno által megalkotott diéta lényege, hogy

tiszta, azaz nem iparilag feldolgozott, vegyszerektől és adalékoktól mentes, friss, egészséges, tápanyagokban gazdag, megfelelően elkészített ételeket kell fogyasztanunk, hogy visszanyerjük optimális formánkat és egészségünket.

Ennél a mediterrán jellegű diétánál a kalóriák számításánál jóval lényegesebb tehát az étel minősége, bár a javasolt adagok miatt alacsony kalóriát viszünk be. Előnye, hogy alapja a minőségi fehérje – hús, hal, tenger gyümölcsei – zöldség és gyümölcs, így vitamindús és ásványianyagban gazdag táplálékhoz jut a szervezetünk.

Kerülnünk kell az összes finomított élelmiszert, így a cukrot, a finomított lisztet, az azokból készült ételeket.

Napi hatszor kell enni kis adagokat, és soha nem szabad kihagyni egyetlen étkezést sem, különösen a reggelire kell ügyelnünk.

A napi adagot a testméret és a fizikai teljesítménynek megfelelően kell beállítani. A siker érdekében minden étkezés során kombináljuk az egészséges zsírokat sovány fehérjével és komplex szénhidrátokkal. És persze igyunk meg naponta 2-3 liter vizet.

Tojással töltött avokádó Forrás: Shutterstock

Tosca Reno sült avokádója

Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó
  • 2 kisebb tojás
  • friss snidling
  • só, bors

Elkészítés:

Vágja fel az avokádót, vegye ki a magot. Mindkét fél üregébe üssön egy-egy tojást, sózza, borsozza, majd szórja meg friss snidlinggel. 180 fokra előmelegített sütőben süsse 12-20 percig.

Következő oldalon: Katalin hercegné kedvenc diétája.