Pizza-nap Szentendrén

2018.01.11. 14:25

Gondolta volna, hogy nem a gesztenye a legfurcsább feltét, ami pizzára kerülhet? Pedig, ha Szentendrén jár, akkor még a mogyorókrémes, tejszínhabos, pisztáciás pizzát is megkóstolhatja.

Szabi, a pék Szentendrén, a Panificio il Basilicóban készít pizzát pénteken. A pizzamester 2017 tavaszán Parmában, a világ legnagyobb pizzavilágbajnokságán, a Campionato Mondiale Della Pizzán a 48. helyezést érte el, ősszel pedig Milánóban, a pizzamesterek Európa-bajnokságán, a Campionato Europeo della Pizzán 17. helyezett lett.

Nutella, tejszínhab és fekete szeder a pizzánForrás: Panificio il Basilico

A Pizza-napon a versenyeken próbára tett pizzákat is meg lehet majd kóstolni, és olyan klassz feltétekbe is beleharaphatunk, mint a lilabatáta, kaviár, gesztenye, libamell vagy mangalica.

Természetesen a desszert is egy pizza lesz: a la Dolcezza del Bosco, amelynek tésztája Piemonte-mogyoróból készül, a feltét pedig mogyorókrém, tejszínhab, fekete szeder, pisztácia és menta.

Mindez Szentendrén január 12-én, pénteken és január 26-án, pénteken.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: