A világ legvidámabb, legszínesebb szendvicsei

2018.01.16. 10:13

Nem is gondolná, de a pirítós, amely a szivárvány minden színében pompázik, nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat. Ráadásul, ön is bármikor elkészítheti! Ám ne lepődjön meg, ha egy kis arany, csillagok és rózsaszín krém ragad a szája szélére. Felkészült a varázslatra?

A legdivatosabb pirítós, amely a tavalyi évben uralta az internetet, a sellő pirítós. Az óceán által inspirált, színes étel persze az Instagramot is azonnal meghódította. A trend mögött Adeline Waugh élelmiszerstiliszta áll, aki amióta rájött, hogy ha céklalét ad az ételekhez, akkor a rózsaszín legcsodálatosabb árnyalatát kapja, az a célja, hogy egészséges ételeket hozzon létre úgy, hogy azok minél szórakoztatóbbak, izgalmasabbak és színesebbek legyenek.

Képgaléria a következő oldalon!

Hableány pirítós gyümölcsből készült csillagokkalForrás: HERMANN'S

Először az egyszarvú pirítóst álmodta meg, ami a szivárvány minden színében pompázik, majd folytatta a játékot a krémsajttal és a céklalével, és megszületett a hableány pirítós.

Szerettem volna valami újat létrehozni az egyszarvú pirítós mellé. Mindig próbálok fejlődni és gondolkodni, ha ételről van szó – mondta Adeline Waugh.

Ezeket a mitikus csodákat persze otthon is bármikor elkészíthetjük, mindössze krémsajtra vagy joghurtra és néhány természetes színezőanyagra van szükségünk hozzá. A rózsaszínt céklalével, a sárgát és a narancssárgát kurkumával, a lilát szárított áfonya porral (mi használhatunk friss áfonyát is), a zöldet klorofill cseppekkel, a kéket pedig spirulina porral éri el Adeline. 

Először készítse el a pirítóst, majd kenje meg sima krémsajttal. Ezt követően adja hozzá a kívánt színeket a krémsajhoz, és kenje rá a kenyérre. Szórja meg arany pelyhekkel, majd díszítse gyümölcsökből és zöldségekből kivágott csillagokkal.

Lapozzon tovább, és tekintse meg a mitikus galériát!

Előző
  • 1
  • 2
Következő