Borbarangolással folytatódik a téli szezon a Badacsonyban

borkóstoló
Borkóstoló
Vágólapra másolva!
A Badacsonyi Borvidéken hamarosan újraindul a Borbarangolás nevű rendezvénysorozat: hétről hétre más borosgazdánál és étteremben kóstolhatunk borokat és a ház különleges ételkínálatát.
Vágólapra másolva!

Január 20-án kezdetét veszi a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület által szervezett Borbarangolás rendezvénysorozat: június 15-ig hétről hétre más borosgazda vagy étterem biztosít borkóstolási és étkezési lehetőséget; az idei évben már 19 pincészet csatlakozott a programhoz.

A Badacsony télen Forrás:Flickr.com / Gergely Pirovich/Gergely Pirovich

Idén a következő rendezvényeket érdemes feljegyezni a naptárba: Szürkebarát Túra május 12-13-án, Kéknyelű Virágzás június 2-3-án és a Rizling Vakáció október 13-14-én. Május 20-án, Pünkösd vasárnap pedig újra várják a szerelmes párokat a Rózsakőhöz, a hagyományos Pünkösdi eljegyzésre. Az Egyesület által működtetett

Badacsonyi Régiójáró busz tavasztól újra közlekedik,

mégpedig bővülő menetrenddel: szeretnék minden hétvégén elérhetővé tenni a szolgáltatást.

Emellett persze idén is lesznek szakvezetéses túrák: április 1-jén holdfénytúrával indul a szezon és szinte minden hétvégére jut egy-egy különleges túra, egészen december 1-jéig.

Ám az Egyesületi programokon felül a desztináció tagönkormányzatai is izgalmas rendezvényekkel várják a vendégeket: Badacsonytomajon a

Hetedhét Badacsony rendezvénysorozat felöleli az egész évet,

Badacsonyörsön a teljesen megújult és különleges örökzöld fagyűjteményéről híres Folly Arborétum az év minden napján nyitva tart. Szigligeten, a strandon novemberben megnyílt a szaunaház és a műjégpálya, de természetesen egész évben programok sora követi egymást a várban is.

Forrás: Winelovers

Badacsonytördemicen az Ökoturisztikai Látogatóközpont folyamatosan nyitva tart: vízi túrákon és kiállításokon vehetnek részt az érdeklődők, illetve felfedezhetik az új vízi tanösvényt is. A Badacsony Régió ízeit májustól októberig a látogatóközpont mellett működő Lábdi Piacon kóstolhatják meg a vendégek.

Ábrahámhegyen január 27-én hagyományőrző falusi disznóöléssel indul az év.

De ne feledkezzünk meg augusztusban az Ábrahámhegyi Bornapokrók, vagy szeptemberben a vidám szüreti mulatságról, a Murcifesztiválról se.