Elbúcsúztunk a gasztronómia pápájától, és feles poharakat sütöttünk

2018.01.29. 07:31

Noha a fűszeres majomagytól és a patkánytól elment az étvágyunk, a süteményből készült felespoharaktól azért visszajött. Alig bírtuk visszafogni a lelkesedésünk, hiszen megtanultunk eredeti olasz pizzát sütni, majd Etiópia és Uganda szívébe barangolunk egy csésze gőzölgő kávéval. Megismertük a Pilis borait, megtudtuk, hogyan lehet zöldebb a konyhánk és muffint majszoltunk reggelire. Heti gasztro-összefoglaló.

Fehérruhás temetés: így búcsúztatták Paul Bocuse-t a séfek

A gasztronómia pápájától pénteken délelőtt vettek örök búcsút a lyoni Szent János katedrálisban. A zömében Michelin-csillagos főszakácsok fehér séfruhában vettek részt a gyászmisén.

Ennyi Michelin-csillagos séf ritkán van együttForrás: Bestimage

Sertéshúst tartalmazó párizsikat ellenőrzött a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a sertéshúst tartalmazó párizsikat ellenőrizte legújabb Szupermenta terméktesztjén. Egy termék esetében indítottak eljárást a hivatal szakemberei.

Forrás: GlobalPlaza

Betiltott növényvédőszert tartalmazó szárított goji bogyó kerülhetett a boltokba

A Magyarországra szállított aszalt gyümölcs számos fungicid, baktericid és rovarölő növényvédőszer mellett, propargit hatóanyagot is tartalmaz.

Az Okinava-diétával akár 100 évig is élhet

Tudta, hogy az Okinava-szigeten az emberek még százéves koruk felett is egészségesek? A titok az étrendjükben és a táplálkozási szokásaikban keresendő.

okinava diétaForrás: ObesityHelping

Kecskék és családegyesítő szertartás – a kávé mítosza

Izgalmas felfedezőút várja a kávé rajongóit, mert most Etiópia és Uganda szívébe barangolunk, hogy megismerjük az arabica és a robusta legendáját.

Így tárolja alapanyagait, hogy minél tovább frissek maradjanak

Néhány egyszerű praktikával kihozhatjuk a legtöbbet a nyersanyagainkból és fűszereinkből. Ha megfelelően tároljuk őket, tovább maradnak frissek, így még pénzt is spórolhatunk.

A hagymát és a paradicsomot hűvös, száraz helyen érdemes tartaniForrás: shutterstock.com

150 bor egyetlen pohárban. Készen áll?

Ha február, akkor furmint! Idén megint egy teljes hónapot szentelnek a borkedvelők a furmintnak.

Süteményből készült felespoharakkal nyűgözi le vendégeit a desszertbolt

A The Dirty Cookie desszertbár munkatársai kézzel készítik a poharakat, és belga csokoládéval vonják be a belsejüket.

Forrás: The Dirty Cookie Facebook

Ezekbe a feles poharakba nem alkohol kerül, hanem tej, vaníliás mandulatej, csokoládékrém, vaníliakrém vagy pirított mályvacukor.

Évszázados alkoholtilalmat oldanak fel Írországban

Véget vetnek a szigetországban szinte egy évszázada fennálló alkoholtilalomnak a húsvéti ünnepet megelőző nagypénteken.

Fürjtojást és ördöghalat kóstolhat a Costes Downtownban

A Costes Downtownban most az ételeket a portugál Tiago Sabarigo, és a londoni Peninsula étterem főszakácsa, Tomas Lidakevicius készíti.

Lapozzon tovább, és ismerje meg a Pilis borait és a zöld konyha titkát.

Előző
  • 1
  • 2
Következő