Egy torta, amelynek a máza olyan fényes, hogy láthatja benne önmagát

2018.02.02. 10:34

A tükörmázas torta önmagában is egy megdöbbentő jelenség, ám akkor fog igazán nagyot nézni, ha megtudja, hogy ebben bizony semmi varázslat nincs. Lesse el a videóból és a receptből, hogyan készül, majd gyönyörködjön saját tortája eredményében, na meg persze saját tükörképében!

Ksenia Penkin figyelemre méltó tortái igazi műalkotások. A mázas torták készítéséhez Ksenia a legjobb minőségű belga csokoládét, igazi tejszínt és tejet, valamint a legfinomabb friss bogyós gyümölcsöket és prémium kekszeket használja fel. A tükörmázas tortának nevezett finomságoknak három teljes napra van szükségük ahhoz, hogy teljes valójukban tündökölhessenek. Ám megéri a fáradozás, ugyanis ha megfelelően készítik a desszertet, akkor még a tükörképünket is láthatjuk a mázban.

Forrás: kseniapenkina.com

Hogyan készül a máz?

Hozzávalók:

  • 300 ml víz
  • 1 és ½ csésze cukor
  • 3 dl sűrített tej
  • 25 g zselatin
  • 740 g fehér csokoládé

Elkészítés:

Egy edényben keverje össze a vizet, a tejet és a cukrot, majd forralja fel. Adja hozzá a zselatint, keverje jól össze, majd öntse a fehér csokoládéhoz. Egy botmixer segítségével dolgozza jól össze a masszát, majd szűrje le. Öntse külön annyi edénybe, ahány színt szeretne a tortára vinni, és mesterséges ételszínezék helyett használjon inkább természeteset.

 

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: