Csokimámor Pécsett

2018.01.31. 14:54

Csokis puzzle, csokicsiga készítés, kóstolók, szakmai előadások, látványfőzés – immár hatodik alkalommal várja a látogatókat Pécsi Csokoládé Karnevál február 3-án és 4-én a Zsolnay Kulturális Negyed területén. A rendezvényen az is kiderül, mennyi csokit ehetünk, milyen hatással van ránk a csokoládé, és milyen kísérleteket lehet végezni különböző édességekkel, például gumicukorral vagy pillecukorral.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Csoko-Láda Csokibolt rendezvényén az ország különböző pontjairól érkező csokoládékészítők igazi különlegességekkel, kézzel készült egyedi termékekkel mutatkoznak be.

Csokival malmoznakForrás: Tóth László

A látogatók többek között készíthetnek csokis csigát, megtudhatják, milyen hatása van a csokoládénak az emberi szervezetre és csokoládés kolbászt is kóstolhatnak. A Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulói helyben készítenek bonbonokat, amelyet a látogatók elfogyaszthatnak. A Pécsi Tudományegyetem 3D Projektje kiállításon mutatja be a 3D technológia művészeti alkalmazását és a 3D nyomtató működését –  csokoládéval, sőt a helyszínen Zsolnay-csempe festését kísérhetik figyelemmel a látogatók, ezúttal festék helyett csokoládéval. A gyerekek csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak, kirakhatnak csokoládé-puzzlet és megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat. A Total Art Egyesület animációs játszóházzal várja a kicsiket Keltsük életre Gombóc Artúrt címmel. A VI. Pécsi Csokoládé Karnevál házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf, akinek a kezében nemcsak mikrofon, hanem fakanál is lesz, ugyanis négy alkalommal készít rendkívüli csokoládés ételt a látogatók szeme láttára. A Csokoládé Karneválra a belépés ingyenes, ám lesznek díjköteles kísérő rendezvények is, ilyen például a Legédesebb kísérletek című, rendhagyó természettudományos bemutató, amely során fizikusok végeznek érdekes kísérleteket gumicukorral, pillecukorral és fagylalttal. A gyerekek színes marcipánból készíthetnek ehető figurákat, a Zsolnay-csempe festése felnőtteknek ajánlott műhelymunka, ahol porcelánfestő útmutatásai alapján díszíthetnek csempét, melyet díszdobozba csomagolva haza is vihetnek.

A karnevál február 3-án és 4-én lesz a Zsolnay Negyedben.

EZ IS ÉRDEKELHETI: