Paradicsomos puffancsok házi leveles tésztából

paradicsomos puffancs
Vágólapra másolva!
Ree Drummond gasztroblogger receptjeit annyira megszerették a rajongói, hogy főzős TV-műsora indult a Food Networkön A vadnyugati nő címmel. A csatorna márciusban két új évaddal jelentkezik, amelyből a híres 16 perces fogások sem maradhatnak ki. Addig is próbálja ki a vadnyugati nő paradicsomos puffancsait!
Vágólapra másolva!

A leveles tésztából előre el tudunk készíteni több adagot is, így csak ki kell venni a fagyasztóból, amikor vendégeket várunk, vagy egy kis finomságra vágyunk. A leveles tészta receptjét itt találja!

Forrás: Mini Baker

Mini paradicsomos puffancsok

Hozzávalók:

  • ½ kg leveles tészta
  • 3 evőkanál bazsalikomos pesztó szósz (szupermarketekben kapható)
  • 4 érett paradicsom, karikákra vágva
  • ½ bögre* reszelt trappista sajt
  • olívaolaj
  • kevés liszt

*1 bögre = 2,5 dl

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, majd béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. Szórjunk egy kis lisztet a konyhapultra vagy a nyújtódeszkára, majd nyújtsunk ki a leveles tésztát.

Egy 6-6,5 cm-es süteményformával – ha nincs, akkor pohárral – szaggassunk köröket a tésztából, majd tegyük őket a tepsibe. Villával szurkáljuk meg a tésztakorongokat, majd oszlassunk el mindegyiken 1 teáskanál pesztó szószt.

Szórjuk meg egy kevés reszelt sajttal, a tetejükre tegyünk 1-1 szelet paradicsomot, majd cseppentsünk rá egy nagyon kevés olívaolajat. Süssük körülbelül 15-20 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek.

A vadnyugati nő új évada március 5-étől hétköznapokon 17:00-tól dupla részekkel látható a Food Network csatornán április végéig.