Az angyalok skót whiskyt, mi pedig fürdőbombát ittunk

whisky
Vágólapra másolva!
Megtudtuk, kik találták fel a bort, és azt is, hogy a klasszikus hollywoodi sztárok rosszul itták a whiskyt. Scooby-Doo-macaront majszoltunk, miközben sajt helyett vajat reszeltünk, és grillráccsal szeleteltük fel a banánt. Kiderült, melyik Magyarország legjobb étterme és cukrászdája, aminek úgy megörültünk, hogy alkoholos pezsgőtablettával ünnepeltünk. Ezt követően öngyújtóval bontottunk bort, és megettük Chris Hemsworth arcát. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Mit keres palacsintatészta a ketchupos üvegben, és liszt a jégkrémben?

Ha nyárról maradt még egy kis jégkrém a fagyasztóban, olvassza meg, keverje össze liszttel és sütőporral, majd süsse meg! Videóval!

Étkezéssel is megelőzhető a vesekő kialakulása

Az étrend módosításával megváltoztatható a vizelet összetétele, amely hatással lesz a vesekő kialakulására. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége összeállította, mit lehet enni, és melyek azok az élelmiszerek, amelyeket érdemes kerülni.

Forrás: shutterstock.com

A kőképződést elősegíti a vizeletpangás, amely oka lehet anatómiai elváltozás, jóindulatú prosztata megnagyobbodás, a tartós fekvés, a szomjazás és a fehérjebő táplálkozás. A legújabb ajánlások vesekőbetegségben az állati eredetű fehérjeforrások megszorítását javasolják.

Ezekbe a pitékbe nem lenne szívünk beleharapni

Egy hétköznapi pite is lehet különleges, ha Chris Pratt, Chris Hemsworth vagy a Mikulás díszíti, vagy ha egy sárkány, Wonder Woman, A galaxis őrzői és a kraken emelkedik ki a töltelékből.

Paradicsomos puffancsok házi leveles tésztából

Próbálja ki Ree Drummond, a vadnyugati nő, paradicsomos puffancsait! A leveles tésztából előre el tud készíteni több adagot is, így csak ki kell venni a fagyasztóból, amikor vendégeket vár, vagy egy kis finomságra vágyik.

Kézműves termékekkel és magyar finomságokkal köszöntjük a tavaszt

Mások színes díszekkel és gyönyörű virágokkal, mi pedig kézműves sörökkel és jó magyar kolbásszal várjuk a tavaszt a Magyar Ízek Vásárán. Az is megtalálja a számítását, aki már a húsvétra készül, hiszen az ünnepi sonkák is felvonulnak a mustrán.

Még a klasszikus hollywoodi sztárok is rosszul itták a whiskyt

A skót whisky olyan különleges, hogy még az angyalok is szívesen legurítanak néhány kupicával. A klasszikus hollywoodi sztárokat pedig úgy megszédítette, hogy végig rosszul itták az aranyló italt.

Forrás: Red Lemon

Az elterjedt szokással ellentétben nem a tipikus széles, hanem a konyakos pohár az aromák legjobb barátja: széles alja és szűk karimája segít megtartani az illatanyagokat.

Portugál kávés desszert sütés nélkül

Vendégeket vár, de nincs kedve süteményt sütni? Netán az ön ízlelőbimbói vágyják az édeset, mégsincs annyi ereje, hogy fakanalat ragadjon? Akkor a portugáliai kávés süteményt imádni fogja!

Rákot okoznak a feldolgozott élelmiszerek?

Feldolgozott ételeknek nevezzük azokat az élelmiszereket, amelyek valamilyen fizikai és kémiai eljáráson mentek át. Ezek több telített zsírt, hozzáadott cukrot, keményítőt és sót tartalmaznak.

Forrás: shutterstock.com

Az Amerikai Rákkutató Intézet szerint, ha a fejlődő országokban élő emberek megváltoztatnák az életmódjukat és a táplálkozási szokásaikat, a daganatok mintegy harmada elkerülhető lenne. A tanulmány előzményeként a tudósok több mint 100 felnőtt étkezési és életmódbeli szokásait vizsgálták 2009 és 2017 között.

Lapozzon tovább Magyarország legjobb étterméért!