Papagájeledelt ettünk, és tigris került a poharunkba

Hazel Zakariya
Vágólapra másolva!
Megtudtuk, milyen gabonákat fogyaszthatunk, ha gluténérzékenységgel küzdünk, és azt is, hogyan kerül papagájeledel az asztalra. Később befőttesüvegből készítettünk hámozót, majd megismertük a növényt, amelyet még Gandhi is áldott, és kiderült, hogy nekünk is van belőle a konyhában: rögtön megmostuk, felvágtuk, majd italt készítettünk belőle. Aztán kiderült, hogy a nyugati étrend a depresszió és a magas vérnyomás melegágya, ezért ellestük a mennyei vegán falatok receptjét. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Gluténérzékeny? Ezeket bátran eheti!

Ha eddig csak fehér búzaliszt formájában látott gabonát, akkor érdemes átgondolnia a táplálkozási szokásait, és utánanézni a teljes értékű, vagy a gluténérzékenyek étrendjében megtalálható álgababonáknak.

Forrás: shutterstock.com

Az álgabonák nem tartoznak a gabonafélékhez, nem tartalmaznak sikért, azaz fehérjéket, viszont ugyanúgy használjuk őket, mint a gabonákat. A három legismertebb fajtája a quinoa, a hajdina és az amaránt, amelyet gluténérzékenyek is fogyaszthatnak.

Nagyot kortyoltunk az élet szívszerelmes zamatából

Mitől jár a hatalmas tisztelet a móri borvidéknek? Az úgynevezett bormustrán, vagyis a 26 tételes vakteszten mi magunk is megtapasztalhatjuk.

A növény, amelyet Gandhi is áldott – készítse el házilag!

Ásványi anyagok és vitaminok egyetlen pohárban – ezt ígéri az aloé, amely kozmetikumok, gyógyszerek és gyógyhatású készítmények alapja. Sőt, még Mahatma Gandhi is áldotta a lándzsás levelek jótékony hatását.

Aloé termesztő farm a Kanári-szigeteken Forrás: Shutterstock

Most mi is a spirituális vezető nyomába léphetünk, és megbizonyosodhatunk az ital varázslatos erejéről. Ha ízfokozó, tartósítószer- és adalékanyag-mentes aloé italt szeretne inni, akkor készítse el házilag!

Koktéltippek a mixertől: egyszerű, egészséges, mégis szemrevaló

Ha szeretne egyedi és lenyűgöző koktélokat készíteni, ezekkel a receptekkel ön lesz a házigazdák királya. Legyen szó egy baráti összejövetelről, egy születésnapi buliról vagy csak egy hétvégi házibuliról, ezeknek a koktéloknak biztosan sikerük lesz.

Belopta magát a külföldiek szívébe a pálinkából készült long drink

Noha a turisták túl erősnek tartják a pálinkát, úgy tűnik, a hungarikum mégis belopta magát a szívükbe: oda vannak a málna- vagy birsalmapálinkából készült long drinkért.

Forrás: Forrás pálinka

A pálinkás long drink célja, hogy megismertessék és megszerettessék a hungarikumot a külföldiekkel. Az újdonság már az első hétvégén jól vizsgázott: három romkocsmában is megduplázta a pálinkaforgalmat.

90. Oscar-gála: 24 karátos kaviár és csokoládéból készült Oscar-szobrok

Limitált kiadású, Los Angeles inspirálta pezsgővel, 24 karátos fogással, hétezer mini csokoládéból készült Oscar-szoborral és több mint kétezer macaronnal ünnepeltek a sztárok az Oscar-gálán.

Toszkán paradicsomos bablevessel vártuk a hétvégét

Csempésszen egy kis olasz pezsgést a konyhába, és készítsen toszkán bablevest Ree Drummond, a híres amerikai gasztroblogger receptje alapján.

A globális klímaváltozás miatt jobbak az angol pezsgők

A klímaváltozás következtében az Egyesült Királyság déli területei is alkalmassá váltak a szőlőtermesztésre, így az elmúlt időszakban egyre többen kezdtek el bor- és pezsgőkészítéssel foglalkozni arrafelé.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Poike/Poike

A pezsgőknek szánt szőlőket teljesen máshogy termesztik a gazdák, mint a csendes borok szőlőit. A pezsgő alapbornak az átlagnál alacsonyabb alkoholfokkal és magasabb savtartalommal kell rendelkeznie.

Testépítőknek szánt veszélyes tömegnövelőt talált a Nébih

Kockázatosnak ítélte a Nébih az Universal Animal PM készítmény fogyasztását: a termék nem engedélyezett összetevőt, úgynevezett alfa-glicerilfoszforilkolint tartalmaz.

Készítsen hámozót befőttesüvegből!

Tény, hogy nem sokan hámoznak zöldséget befőttesüveggel, de sürgős esetben bármilyen praktika jól jön. Nézze meg a videót, és készítsen hámozót vagy tésztaszaggató formákat!

Lapozzon tovább a smoothie-ért, amelyen megjelent Leonardo DiCaprio arca!